Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Νεάπολης Θεσσαλονίκης

«Θεωρώ ότι είναι μια προσπάθεια η οποία θέλει να σπιλώσει ένα κίνημα παγκόσμιο, το οποίο είχε να κάνει με το κομμουνιστικό κίνημα, είναι ένα μνημόνιο το οποίο προσβάλει τον κάθε νοήμονα και δημοκρατικό πολίτη, είναι ένα μνημόνιο το οποίο προσπαθεί να συνδέσει το φασισμό -μια μαύρη κηλίδα στην παγκόσμια ιστορία - με το κομμουνιστικό κίνημα το οποίο αναπτύχθηκε.

Ο καθένας μας μπορεί να έχει τις απόψεις του, μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το μοντέλο το οικονομικό και κοινωνικό, το οποίο ήθελε να εγκαθιδρύσει το κομμουνιστικό σύστημα, αλλά από εκεί και πέρα το να γίνονται τέτοιες δηλώσεις και τέτοιες απλουστεύσεις νομίζω ότι είναι επικίνδυνο για τον πλανήτη μας και επικίνδυνο για το ρου της Ιστορίας.

Νομίζω ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες αυτής χώρας - μιας χώρας η οποία τράβηξε πάρα πολλά από το φασισμό και πλήρωσε με αίμα και με την έλλειψη ελευθερίας, φασιστικές λογικές - είναι να το καταδικάσουμε, ο καθένας ατομικά αλλά και συλλογικά. Εμείς σαν Δήμος Νεάπολης στο πρώτο ΔΣ θα το θέσουμε ως θέμα, για να καταδικαστεί. Παράλληλα πρέπει να βομβαρδίσουμε με μηνύματα ειρήνης και καταδίκης τέτοιες λογικές, οι οποίες πιστεύω ότι, αν περάσουν, θα δημιουργήσουν άλλου είδους προβλήματα στην παγκόσμια Ιστορία και στην παγκόσμια κοινότητα.

Το δεύτερο το οποίο θα κάνουμε είναι να μεταφέρουμε το θέμα για συζήτηση στο πρώτο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ Θεσσαλονίκης, για να υπάρχει και από το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο σε επίπεδο νομού καταδίκη τέτοιων φαινομένων και τέτοιων δηλώσεων.

Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία, σε μια νοοτροπία φασιστική, η οποία πάει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και παγκόσμια, να δοθεί αποστομωτική απάντηση.

Τέτοια φαινόμενα δε βοηθούν μια δημοκρατική πορεία και μια προοπτική αναπτυξιακή της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ