Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Η τρομοκρατία δεν περνά

Καθημερινές κινητοποιήσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Οι μαθητές δεν τρομάζουν. Οπου ο εισαγγελέας και η αστυνομία μπαίνουν στα σχολεία και απειλούν τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις, αυτοί απαντούν με αποχές από τα μαθήματά τους, αλλά και στήνοντας μπλόκα στους δρόμους. Αλλωστε, το έχουν δηλώσει: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Χτες, τα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Μπραχαμίου, που τελούν υπό κατάληψη, επισκέφτηκαν ασφαλίτες και ένας αστυνομικός, οι οποίοι και έκοψαν την αλυσίδα της πόρτας. Τότε κάλεσαν τους καθηγητές που βρίσκονταν έξω από το σχολείο να μπουν για μάθημα. Οταν αυτοί μπήκαν για μάθημα, οι μαθητές πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και στη συνέχεια απέκλεισαν το δρόμο μπροστά από το σχολείο, καταλήγοντας με πορεία στο Δημαρχείο. Επίσης, ο γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου και η γυμνάστρια απείλησαν με αποβολή διά παντός από το σχολείο τον πρόεδρο του 15μελούς, επειδή συμμετέχει στις καταλήψεις.

Στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Νίκαιας εισαγγελέας μαζί με 10 αστυνομικούς, οι περισσότεροι βαθμοφόροι, πέρασαν χτες απ' το σχολείο και απείλησαν τους μαθητές ν' ανοίξουν το σχολείο, γιατί, αλλιώς, θα «λερώσουν το μέλλον τους». Ζήτησαν, μάλιστα, τα ονόματα των παιδιών που συμμετέχουν στην κατάληψη, πράγμα που βρήκε την αντίθεση των παιδιών. Μάλιστα, σε αντίθεση βρέθηκαν οι αστυνομικοί και με γονείς που ήταν έξω από το σχολείο.

Στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Περάματος πήγαν πέντε αστυνομικοί στο σχολείο, ζητώντας απ' τους μαθητές να κάνουν συνέλευση μπροστά τους, για να δουν ποιοι θα ψηφίσουν υπέρ και ποιοι κατά της κατάληψης. Μάλιστα, έδωσαν στους μαθητές «διορία» μέχρι σήμερα για να σταματήσουν την κατάληψη, αλλιώς θα τους πάνε αυτόφωρο. Οι μαθητές αντέδρασαν και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, ζητώντας τη συμπαράσταση του Δήμου και πήραν την υπόσχεση ότι θα τον έχουν μαζί τους.

Στο 6ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά εμφανίστηκαν αστυνομικοί και ζήτησαν απ' τους μαθητές να ανοίξουν τις πόρτες, πράγμα που έγινε, αλλά οι μαθητές συγχρόνως πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους. Στο ΤΕΕ Δραπετσώνας πήγε περιπολικό με τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσει η κατάληψη.

Στο 3ο Λύκειο Πετρούπολης, η αστυνομία απείλησε τους καταληψίες μαθητές ότι αν δε σταματήσουν την κατάληψη θα φωνάξουν εισαγγελέα. Η αντίδραση των μαθητών ήταν να πραγματοποιήσουν αποχή από τα μαθήματά τους.

Στο 10ο Λύκειο Περιστερίου πήγε χτες το πρωί αστυνομία και ζήτησε από τους καθηγητές που ήταν έξω από το σχολείο να υπογράψουν δήλωση ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη. Οι καθηγητές, όμως, αρνήθηκαν να υπογράψουν.

Τοπικές κινητοποιήσεις έγιναν, επίσης, χτες στο Χαϊδάρι, στους Αμπελόκηπους και στου Ζωγράφου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ