Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Οι φοιτητές αντιστέκονται στην απόφαση «έξωσής» τους

Σοβαρό πρόβλημα για τη συνέχιση της λειτουργίας του, αντιμετωπίζει ο Πολιτιστικός Ομιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας (ΠΟΦΠΑ), μετά την απαράδεκτη απόφαση των υπευθύνων της Πανεπιστημιακής Λέσχης και του υπουργείου Παιδείας, να διώξουν τον Ομιλο από το ιστορικό κινηματοθέατρο «Ιριδα», το χώρο όπου στεγάζεται.

Οι φοιτητές του ΠΟΦΠΑ, χωρίς να ενημερωθούν καν για την απόφαση «έξωσής» τους, αντίκρισαν την Πέμπτη 2/12 ένα συνεργείο που ξήλωνε τα καθίσματα της «Ιριδας», γιατί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα μετατρέπονταν σε αίθουσα διδασκαλίας για τη Νομική. Οι φοιτητές αντέδρασαν έντονα και μέχρι σήμερα πραγματοποιούν κατάληψη του χώρου, απαιτώντας όχι μόνο να μην αφαιρεθεί από τον ΠΟΦΠΑ η «Ιριδα», αλλά και να ενισχυθεί ο Ομιλος με τα απαραίτητα κονδύλια και χώρους για τη συνέχιση της λειτουργίας του και του πολύμορφου έργου του.

Είναι γεγονός ότι η Νομική Σχολή αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης αιθουσών, αλλά αυτά μπορούν να λυθούν με άλλους τρόπους, χωρίς να οδηγηθεί σε κλείσιμο ένας φοιτητικός όμιλος που εδώ και είκοσι χρόνια έχει να επιδείξει πλούσιο έργο και προσφορά στον πολιτισμό και στην ερασιτεχνική δημιουργία. Οπως καταγγέλλει η Ρούλα Ζαρκάδα, μέλος της Επιτροπής Κινηματογραφικού Τομέα του ΠΟΦΠΑ, «αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα που γίνεται για να κλείσει η Λέσχη. Παλιότερα μας έλεγαν "αν δε βρείτε χρηματοδότες δεν πρόκειται να λειτουργήσετε" και ότι το καθεστώς χρηματοδότησης δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως ήταν μέχρι τώρα. Είναι φανερό ότι τα σχέδια για "οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων" περνάνε και μέσα από αυτές τις μεθοδεύσεις».

Οι φοιτητές του ΠΟΦΠΑ, θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org