Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Κατρακύλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού»

Τη στάση της κυβερνητικής ΠΑΣΚ και του προέδρου του ΔΣ της ΟΛΜΕ απέναντι στο όργιο κυβερνητικής τρομοκρατίας ενάντια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή η Γραμματεία της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων των αγωνιζόμενων μαθητών, αλλά και των καθηγητών και γενικά όποιου αγωνίζεται διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Ολοι οι αγώνες κρίνονται παράνομοι και απαγορεύονται από την κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί με την τρομοκρατία να επιβάλει σιγή νεκροταφείου παντού», τονίζει η Γραμματεία της ΔΕΕ.

«Θα περίμενε κανείς, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, όλες οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, να σταθούν με αίσθημα ευθύνης, παραμερίζοντας τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και να υπερασπίσουν τα αυτονόητα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί με φιρμάνια να βάλει στο "γύψο". Η στάση όμως της ΠΑΣΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και του προέδρου Νίκου Τσούλια έρχεται ν' αποδείξει την κατρακύλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού και να διαβεβαιώσει ότι ο κατήφορος της υποταγής δεν έχει τέλος γι' αυτού του είδους τους "συνδικαλιστές".

Τη μέρα που συνεδρίαζε η Κυβερνητική Επιτροπή και όλος ο κόσμος γνώριζε ότι ετοιμάζονταν αντιδημοκρατικά μέτρα σε βάρος του μαθητικού κινήματος, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι "συνδικαλιστές" της ΠΑΣΚ και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ φρόντισαν να εξαφανιστούν και δεν απαντούσαν ούτε στα κινητά τηλέφωνα. Δεν ήθελαν με κανένα τρόπο η ΟΛΜΕ να καταδικάσει τις, φασιστικής έμπνευσης, κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Αλλά και σήμερα, μετά το όργιο κρατικής καταστολής, που εκφράζεται με τις καθημερινές επεμβάσεις εισαγγελέων και Αστυνομίας στα σχολεία, τις συλλήψεις μαθητών και τις απειλές προς τους καθηγητές, ακόμα και με απολύσεις, αν αρνηθούν να γίνουν γρανάζι στον κατασταλτικό μηχανισμό της κυβέρνησης και δεν πάρουν απουσίες σε άδειες αίθουσες, στα αστυνομοκρατούμενα γραφεία καθηγητών ή και στο δρόμο ακόμη, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, με δηλώσεις του, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και προσπάθησε ανοιχτά να συμβάλει στην επιχείρηση τρομοκράτησης των συναδέλφων.

Αφού αγνόησε την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που καλύπτει με στάσεις εργασίας όλους τους συναδέλφους, όταν υπάρχουν εισαγγελικές παρεμβάσεις, προέβη σε έμμεσες απειλές, αναμασώντας τα επιχειρήματα του υπουργείου, χαρακτήρισε στην ουσία παράνομη την απόφαση της ΟΛΜΕ, η οποία καλεί τους συναδέλφους να αρνηθούν να πάρουν απουσίες σε κατειλημμένα από την Αστυνομία σχολεία (αναφέρθηκε μάλιστα και με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση) και άμεσα κάλεσε τους συναδέλφους να συνεργήσουν στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών κυβερνητικών σχεδιασμών.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους την απαράδεκτη στάση των κυβερνητικών υπαλλήλων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και ιδιαίτερα του Ν. Τσούλια, ο οποίος αγνόησε το ρόλο του ως προέδρου της ΟΛΜΕ και προτίμησε αυτόν του κυβερνητικού εγκάθετου. Και όλα αυτά όχι σε μια τυχαία στιγμή, αλλά όταν εκείνο που βρίσκεται στο κέντρο της σύγκρουσης είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος ν' αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, το οποίο η κυβέρνηση "αποφάσισε και διέταξε" ότι είναι "παράνομο"».

Η ΔΕΕ καλεί όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, «με τη στάση τους στα σχολεία, δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές, με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 16/12, με τη συμμετοχή τους στις μαζικές διαδικασίες των ΕΛΜΕ, να δυναμώσουν την αγωνιστική απάντηση του κλάδου, καταδικάζοντας στην πράξη τις "προτροπές", τις "νουθεσίες" και τις απειλές της κυβέρνησης, που παπαγαλίζονται από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ