Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέα παναθηναϊκή κινητοποίηση την Πέμπτη

Στην πλατεία Κάνιγγος στις 8 μ.μ και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας

Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή οι μαθητές των Απογευματινών - Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας και Πειραιά με καταλήψεις στα σχολεία, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, κλεισίματα δρόμων. Επίσης, νέα παναθηναϊκή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

«Τα Ενιαία Νυχτερινά Σχολεία και ΤΕΕ δε θα μας τα κλείσει η κυβέρνηση», τονίζει το Συντονιστικό όργανο των νυχτερινών μαθητών, δηλώνοντας ότι «με τον αγώνα μας θα μείνουν ανοιχτά».

Οι μαθητές νυχτερινών σχολείων απαιτούν κατάργηση των νόμων 2525 και 2640, κατάργηση των πανελληνίων στην 3η και 4η Λυκείου, κατάργηση των νομαρχιακών και πανελληνίων στον α` και β` κύκλο στα ΤΕΕ. Επίσης, ζητούν τη μη κατάργηση των μετεξεταστέων, τη διατήρηση του 1% εισαγωγής σε ΤΕΙ - ΑΕΙ, τη μη κατάργηση των δεσμών για φέτος στην 4η τάξη των ΤΕΛ, όλα τα βιβλία δωρεάν - σύγχρονα - κατανοητά, άμεση κάλυψη σε εργαστήρια - καθηγητές - βιβλία - υποδομή, αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου από τον ΟΑΕΔ, όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων, δημοκρατία στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ