Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Σε ρυθμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνώ ν, διαμαρτυρόμενοι ιδιαίτερα για τα σχέδια που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τη δημιουργία Σχολής Δικηγορίας, που θα έχει αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση του πτυχίου Νομικής και μόνο μια μικρή ελίτ αποφοίτων θα έχει τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου.

«Δεν έχει καμιά αρμοδιότητα», δήλωσε στους φοιτητές ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Αποστόλου, που τους υποδέχτηκε χτες, αφού ο υπουργός Ε. Γιαννόπουλος ήταν στο δικαστήριο για τη γνωστή υπόθεση της «αντιστασιακής του δράσης». θυμίζουμε ότι την Παρασκευή (10/12) οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει για το ίδιο θέμα παράσταση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και ο πρόεδρος του ΔΣΑ τους είχε παραπέμψει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ιατρική Σχολή

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται όμως και μια σειρά ακόμα σχολές. Συγκεκριμένα, σε κατάληψη βρισκόταν μέχρι και χτες η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπου οι φοιτητές αντιδρούν στην επιχειρούμενη διχοτόμηση της σχολής. Ανάμεσα στα αιτήματα των φοιτητών είναι η άμεση απόσυρση - σταμάτημα κάθε σχεδιασμού, απόφασης, συζήτησης, διαδικασίας σχετικά με τη διχοτόμηση της Ιατρικής. Αύριο, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής θα κάνει νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Ακόμα, κατάληψη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μαθητές και αντίστασης στα οξυμένα προβλήματά τους πραγματοποιούν, ύστερα από απόφασή τους, οι Σύλλογοι Φοιτητών: Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Οικονομικού, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org