Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Προετοιμάζουν τα συλλαλητήριά τους

Μέσα από μαζικές, γενικές συνελεύσεις με αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι μαθητές της Στερεάς και Εύβοιας κλιμακώνουν τον αγώνα τους, προετοιμάζοντας τα μεγάλα κατά νομούς παμμαθητικά συλλαλητήρια, της ερχόμενης Πέμπτης, μια ακόμα απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, στην ποινικοποίηση των αγώνων τους και στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Αυτή τη νεανική ορμή προσπάθησε χτες να ανακόψει η εισαγγελική παρέμβαση στο 1ο και 2ο Λύκειο Λαμίας, με συνεργούς, δυστυχώς, και καθηγητές, που αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ (τρίωρη στάση εργασίας, όπου παρεμβαίνει εισαγγελέας).

Παρ' όλα αυτά το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Λαμίας καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, διεκδικώντας την κατάργηση των νόμων 2525 και 2640 και καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης, για ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, με τη χρήση εισαγγελικής παρέμβασης. Στο κάλεσμά του το Συντονιστικό ζητάει τη συμπαράσταση όλων των φορέων και την έκδοση ψηφισμάτων.

Καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους, σωματεία, σπουδαστές, σε αλληλεγγύη, συντονισμό και κοινή δράση στην κατεύθυνση της δημιουργίας μετώπου παιδείας, για να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική μεταρρύθμιση, για να μη μας πετάξουν έξω από τα σχολεία, από τα δεκαπέντε μας χρόνια, για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στην εργασία και στη ζωή.

Στην Εύβοια, υπό κατάληψη τελούσαν χτες τα δύο Λύκεια και το ΤΕΕ Αλιβερίου, το ίδιο και το Λύκειο Καρύστου, ενώ χτες σταμάτησε η κατάληψη στο Λύκειο Κύμης. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 15μελών και 5μελών Συμβουλίων, από όλα τα σχολεία της Χαλκίδας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών και αποφάσισε παγχαλκιδαϊκό - παμμαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη. Συνεχίζουν, όμως τις κινητοποιήσεις και οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Αμφισσας, συντονίζοντας τον αγώνα τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Χτες, η ΓΣ των σπουδαστών αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, την Τετάρτη πορεία στη Νομαρχία Φωκίδας, την Πέμπτη αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο προς Ιτέα και Δελφούς - Αράχωβα και την Παρασκευή καθιστική διαμαρτυρία στη νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ