Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απειλές και επιθέσεις από "εντεταλμένα όργανα"

Πλήθος καταγγελιών για αυταρχισμό στα σχολεία σε όλη τη χώρα. Δεν πτοούνται οι μαθητές, ενώ τη συμπαράστασή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Το "σκηνικό", με τους "αγανακτισμένους γονείς" που βρέθηκαν στα υπό κατάληψη σχολεία, των απειλών για επέμβαση εισαγγελέα και της Αστυνομίας σε ρόλο "παιδονόμου", επαναλήφθηκε χτες, χωρίς όμως να πτοεί τους μαθητές, οι οποίοι στον αγώνα τους δεν είναι μόνοι. Δίπλα στους μαθητές βρίσκονται οι εργαζόμενοι, που μέσα από τα σωματεία τους καταδικάζουν την επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών.

  • Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταγγέλλει χειροδικία από μέρους γονιών σε βάρος μαθητών στο 2ο Λύκειο Λευκάδας, την περασμένη Κυριακή, καθώς και κάθε προσπάθεια αυταρχισμού και τρομοκράτησης του αγώνα των μαθητών, όπως επίσης και κάθε παρέμβαση εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών στο χώρο των σχολείων.
  • Στο Αγρίνιο "αγανακτισμένος γονιός" και μέλους του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων προχτές το βράδυ, βλέποντας να πραγματοποιείται κατάληψη στο 5ο Γυμνάσιο, κάλεσε, εν αγνοία του Συλλόγου Γονέων, τον εισαγγελέα και την Αστυνομία για να τρομοκρατήσει τα παιδιά. Οι ασφαλίτες έβρισαν και απείλησαν μαθητές με συλλήψεις, και κατέγραψαν ονόματα. Χτες ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε σε 7 αποβολές μαθητών, που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη.
  • Στη Χαλκίδα, τα σχολεία έχουν "κυκλωθεί" από ασφαλίτες. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κεραμάρης δήλωνε χτες ότι "τέλειωσαν τα ψέματα, οι εισαγγελείς έχουν το λόγο και θα εφαρμοστεί ο νόμος". Δύο σπουδαστές του ΙΕΚ Χαλκίδας συνελήφθησαν "προληπτικά" προχτές το βράδυ από την Ασφάλεια, επειδή πέρναγαν έξω από το υπό κατάληψη 1ο λύκειο και κρατήθηκαν για ώρα.

Διευθυντές σχολείων δεν επέτρεπαν στους μαθητές να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις και οι μαθητές έκαναν αποχή.

  • Στην Πάτρα, χτες το πρωί, έξω από το συγκρότημα όπου στεγάζονται το 1ο και 6ο Λύκειο Πάτρας εμφανίστηκε ομάδα τραμπούκων, με επικεφαλής τον Μιχάλη Φούρα, αδελφό του υφυπουργού Ανδρέα Φούρα. Επιχείρησαν με σιδεροπρίονα να κόψουν τις αλυσίδες της πόρτας και να εισβάλουν στο κτίριο. Οταν απέτυχαν, άρχισαν τις απειλές πως θα φωνάξουν εισαγγελέα. Ο Μ. Φούρας γρονθοκόπησε δύο μαθητές.
  • Στη Θεσσαλονίκη ορισμένοι λυκειάρχες, με κάθε μέσο, προσπαθούν να αποτρέψουν τις καταλήψεις, εμποδίζοντας ακόμη και τις γενικές συνελεύσεις. Στο Λύκειο Νεάπολης, ο λυκειάρχης κάλεσε τη Δημοτική Αστυνομία να περιφρουρήσει μαζί με "αγανακτισμένους" γονείς το σχολείο. Μια μαθήτρια που θέλησε να μοιράσει την ανακοίνωση του Συντονιστικού Ημερησίων Σχολείων στους μαθητές προπηλακίστηκε.

Στο 2ο Λύκειο Χαριλάου τρεις μαθητές συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής και κρατήθηκαν μέχρι χτες το πρωί.

Στο 2ο Λύκειο Ανω Τούμπας οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με άντρες εταιρίας σεκιούριτι!

  • Στο Βόλο,ομάδα γονέων προπηλάκισε χτες το πρωί τον πρόεδρο του 15μελούς του 3ου Λυκείου Βόλου, έξω από το σχολείο, γιατί αρνούνταν να σταματήσει την κατάληψη.
  • Στα Γιάννενα δημιουργήθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε διευθυντή και καθηγητές σχολείου, καθώς ο δεύτερος απειλούσε ότι θα φέρει εισαγγελέα ενάντια στις κινητοποιήσεις. Προσαγωγές μαθητών στην Ασφάλεια έγιναν από όλα τα σχολεία της πόλης.
  • Στο 2ο Λύκειο Κηφισιάς,επιχειρήθηκε επέμβαση της Αστυνομίας, όμως οι μαθητές αντέδρασαν δυναμικά.
  • Στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων,μαθητές καταγγέλλουν ότι μερικοί καθηγητές μάζευαν χτες υπογραφές για να φέρουν εισαγγελέα.
  • Στο 1ο Λύκειο Καματερού,οι μαθητές δέχτηκαν απειλές από τη διευθύντρια του Γυμνασίου, με το οποίο συστεγάζεται.
  • Στο 3ο και 4ο Ενιαίο Λύκειο Χαλανδρίου, "αγανακτισμένοι γονείς" απειλούσαν να καλέσουν εισαγγελέα.
  • Στο 3ο Λύκειο Ν. Ηρακλείου,η αντιδήμαρχος κ. Ζούρου μαζί με τον διευθυντή είδαν τον "υπεύθυνο" για τις καταλήψεις στο πρόσωπο της ΚΝΕ και έφτασαν σε σημείο να καλέσουν την Αστυνομία για να συλλάβει την Μαρία Ρόκου, μέλος της ΚΝΕ, που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το σχολείο.
  • Στη Νίκαια,στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν χτες το πρωί να επιβάλουν το νόμο ...των λίγων. Περίπου 40 άτομα, που μαζεύτηκαν έξω από το 6ο Γυμνάσιο, επέμεναν να σταματήσει η κατάληψη που άρχισε στις αρχές Δεκέμβρη, γιατί εκείνοι δε συμφωνούσαν. Αφού αποφάσισαν ότι ...είναι παράνομη η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών και ζητούσαν από τους καθηγητές και τη γυμνασιάρχη να καλέσει τον εισαγγελέα για να γίνει μάθημα!Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που παρενέβη συζήτησε με τους "διαμαρτυρόμενους" και τους κάλεσε μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές σε συνέλευση, αύριο, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία και ιδιαίτερα για το νόμο 2525/97, που οι περισσότεροι από τους γονείς δήλωναν άγνοια ...παρά τις φωνές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνονται οι προσπάθειες τρομοκράτησης(2010-10-14 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει(2007-11-02 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δεν περνά(1999-12-14 00:00:00.0)
Σχολεία κλειστά... και κινητοποιήσεις(1999-12-08 00:00:00.0)
Με αγώνες απαντούν στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης(1999-02-02 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις(1999-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ