Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Ανθόπουλος και οι χαφιέδες του

Ο γνωστός για το ήθος του υφυπουργός Παιδείας κ. Ανθόπουλος ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά από το ραδιόφωνο του "Σκάι" και την εκπομπή του γνωστού"ραδιοφωνικού εισαγγελέα" εναντίον όποιου αγωνίζεται, του κ. Τσαρούχα.

Ο υφυπουργός των εισαγγελέων, των καταλήψεων των σχολείων από αστυνομικούς, της τρομοκρατίας κατά των μαθητών και εκπαιδευτικών (είναι γνωστές οι καταγγελίες του διευθυντή του Ραλλείου), προέβη σε μια ακόμη προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Κατηγόρησε εκ νέου το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σαν υποκινητές των καταλήψεων, λέγοντας μάλιστα ότι όπως τον ενημέρωσαν οι χαφιέδες του (πρόκειται για κάποιους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ως γνωστόν διορίζονται από την κυβέρνηση, αποτελούν κυβερνητικούς εγκάθετους και σε αυτή τη φάση είναι ο βασικός κορμός του χαφιεδίστικου μηχανισμού που έχει στήσει ο Ανθόπουλος και η κυβέρνηση), στελέχη του ΚΚΕ παρακινούσαν τους μαθητές σε κινητοποίηση, ενώ στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, ο γραμματέας της ΚΝΕ στο νομό, βρέθηκε σε σχολείο εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Οργάνωσης στους μαθητές.

***

Με αυτόν τον τρόπο ο υφυπουργός νόμισε ότι κατακεραύνωσε το ΚΚΕ. Λέμε λοιπόν στον Ανθόπουλο και στην παρέα του, ότι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην εμπροσθοφυλακή των μαθητικών αγώνων, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας. Δεν αποτελεί κατηγορία αυτή τους η δράση, ούτε το ότι ο γραμματέας κάποιας νομαρχιακής οργάνωσης της ΚΝΕ εκδήλωσε τη συμπαράσταση της Οργάνωσης στους αγωνιζόμενους μαθητές. Ο γραμματέας της Οργάνωσης της ΚΝΕ στο νομό Λασιθίου, βρέθηκε ακριβώς εκεί που ήταν η θέση του, ανάμεσα στους νέους που αγωνίζονται, που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή και το μέλλον. Αυτό κάνουν τα στελέχη της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Αν ο χαφιεδίστικος μηχανισμός του κ. Ανθόπουλου είναι τόσο ανεπαρκής, θα μπορούσαμε εμείς να του δώσουμε όσα στοιχεία θέλει, που να πιστοποιούν την έμπρακτη συμπαράσταση της ΚΝΕ στους μαθητικούς αγώνες, την πρωτοπόρα δράση των μελών και των στελεχών μας.

***

Οσον αφορά τον ίδιο τον κ. Ανθόπουλο, μπορεί να κοιμάται ήσυχος, βλέποντας όνειρα για ελάχιστα κατειλημμένα σχολεία, για την κυριαρχία των κατασταλτικών μηχανισμών και των φασιστικής έμπνευσης μεθοδεύσεών του σε βάρος των μαθητών, την ίδια στιγμή που το μαθητικό κίνημα τσαλακώνει κάθε αυταρχισμό, συνεχίζει τον αγώνα του, μαζί με καθηγητές, γονείς και εργαζόμενους. Μόνο που τα όνειρα των μαθητών δεν αναφέρονται σε κλειστά μάτια, αλλά στην ίδια τη ζωή, γι' αυτό και αποτελούν εφιάλτη τόσο για τον Ανθόπουλο, όσο και για την αντιλαϊκή και επικίνδυνη κυβέρνηση της πλουτοκρατίας.

Λ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ