Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... διαφημιστικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ σε υπόδικο επιχειρηματία τηλεοπτικών καναλιών της Θεσσαλονίκης, παραιτήθηκε, λοιπόν, ο Αδάμ Ρεγκούζας. Αν ο επιχειρηματίας δεν ήταν υπόδικος (αλλά αντιθέτως κάποιος από τους «μεγαλο-διαπλεκόμενους»), προφανώς, δε θα συνέβαινε τίποτε...

Ετσι είναι, βλέπετε, τα πράγματα σ' αυτήν τη χώρα. Οσο πιο ...μεγάλη είναι η «δουλιά», τόσο πιο νόμιμη και ευυπόληπτη είναι. Διότι, από ένα επίπεδο οικονομικών δεδομένων και πάνω, η συναλλαγή ονομάζεται «ανάπτυξη» και τα διάφορα «μπερδέματα» με επιχειρηματίες αποκαλούνται «πολιτική κινήτρων».

Τώρα, λοιπόν, μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει την υπεράσπιση του ...αδιάφθορου προφίλ της. Να είναι ικανοποιημένοι οι τηλεοπτικοί σκανδαλοθήρες ότι επιτέλεσαν το «κοινωνικό τους έργο» και το κράτος να παρέχει όλα όσα παρέχει (από φοροελαφρύνσεις, έργα του Δημοσίου μέχρι ανοχή σε οτιδήποτε) στους γνωστούς και μη εξαιρετέους κεφαλαιοκράτες, των «καναλαρχών» συμπεριλαμβανομένων, εννοείται.

ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα. Τώρα μιλάει για έναν «άλλο δρόμο», που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και την ανάγκη να συνδυάσει την «ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή»...

Μόνο που είναι κάτι παραπάνω από αντιφατικό να μιλάει κανείς για «άλλους δρόμους», όταν στηρίζει με κάθε ευκαιρία το «μονόδρομο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολιτικών που αποφασίζονται εκεί.

Οπότε, μάλλον για διαφορετικό ...μονοπάτι, που οδηγεί στην ίδια κατεύθυνση, μας μιλάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ πράγματα εκεί στην Εκκλησία. Στα ...«γκάλοπ» που γίνονται με τους πιστούς, υπάρχουν αιτήματα για γραφεία ευρέσεως εργασίας μέσα στους ναούς! Ισως, κάποιοι εκτιμούν ότι με ...άνωθεν βοήθεια η Εκκλησία μπορεί να τα πάει λίγο καλύτερα από τον ΟΑΕΔ!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μόνο που - παρότι οι κυβερνώντες επιχειρούν να το παρουσιάζουν έτσι - η ανεργία δεν είναι ...φυσικό φαινόμενο. Είναι σύμφυτη με την «ελεύθερη αγορά» και παίζει συγκεκριμένο ρόλο στην κάθε λογής - και τη θρησκευτική... - εκμετάλλευση των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν(2013-03-16 00:00:00.0)
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στο κεφάλαιο(2008-09-27 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ψήφος στους αγωνιστικούς συνδυασμούς(2006-10-08 00:00:00.0)
Προεξοφλημένη αποτυχία(2006-07-02 00:00:00.0)
Οι θεσμοί του συστήματος φθείρουν τους ανθρώπους(2005-03-29 00:00:00.0)
Τι καλά παιδάκια!(1998-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ