Κυριακή 2 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεξοφλημένη αποτυχία

Ως μια «Νέα Εθνική Στρατηγική για τα Ναρκωτικά» παρουσίασε τις προάλλες, ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, τα όσα σχετικά εξάγγειλε, αλλά μόνο νέα δεν είναι. Ολα όσα ανακοινώθηκαν αποτελούν μια επανάληψη της πολιτικής, που χρόνια τώρα εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην κυβερνητική πρόθεση, να εφαρμοστεί η πολιτική αυτή σε μεγαλύτερη έκταση και βάθος.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες αυτές, λοιπόν, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης της όποιας απεξάρτησης, αφού θα μπορούν να παρέχουν σχετικές υπηρεσίες ιδιώτες, δήμοι, νομαρχίες, η Εκκλησία, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και γενικώς όλοι όσοι θα πληρούν τους «όρους και τις προϋποθέσεις ιδρύσεως και λειτουργίας αυτών των μονάδων». Με άλλα λόγια, ο τομέας της απεξάρτησης εκχωρείται στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της. Θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, επίσης, η παροχή υποκαταστάτων, αφού τα τελευταία θα παρέχονται κι από τους γιατρούς του ΕΣΥ. Τέλος, θα επιβληθούν νοσήλια στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να γίνει άλλο ένα βήμα απαλλαγής του κράτους από την όποια σχετική ευθύνη και κόστος.

Τι αποτελέσματα θα έχει η πολιτική της «Νέας Εθνικής Στρατηγικής»; Τα ίδια και χειρότερα με όσα είχε και η ανάλογη πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ