Κυριακή 2 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα για το κεφάλαιο...

Γρηγοριάδης Κώστας

Οι κυβερνώντες μπορεί να παριστάνουν τους ...«κουφούς», όταν χρειάζεται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο μπροστά στις απαιτήσεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Απτό παράδειγμα των ημερών, η ικανοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των αφεντικών της ΠΑΕ ΠΑΟ για να φτιάξει γήπεδο - συνοδευόμενο, φυσικά, από τεράστιες εμπορικές εγκαταστάσεις - σε ελεύθερο χώρο 180 στρεμμάτων στον Ελαιώνα. Τις προάλλες, βγήκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και «έραψε» τροπολογία στα «μέτρα τους» για τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, που θα φορτώσουν δεκάδες χιλιάδες τ.μ. τσιμέντου στην περιοχή. Μια μέρα μετά, πριν καλά - καλά ψηφιστεί η τροπολογία, βγήκε ο - κατά τα άλλα «σφιχτοχέρης» - υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ενέκρινε πίστωση 127,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή με λεφτά του λαού των έργων υποδομής (δρόμοι, δίκτυα κοινής ωφέλειας κ.ά.) των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ!

Η ίδια, βέβαια, κυβέρνηση αρνείται επίμονα να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για αύξηση στο 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία, όπως αρνείται να φτάσει το επίδομα ανεργίας στα 2/3 του κατώτερου μισθού, αν και το προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση και τους ίδιους υπουργούς, που, παρότι «δεσμεύτηκαν» στα λόγια, αρνούνται να μειώσουν στο 8% (από 18%) τον ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα και - παρότι υπάρχει συνταγματική επιταγή - αρνούνται να διαμορφώσουν τις κατώτερες συντάξεις σε επίπεδα ζωής και όχι πείνας...

Ολα για το κεφάλαιο, λοιπόν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ