Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αργοπορεί με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

Αναγνωρίζοντας την πλήρη πολιτική σύμπλευση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε χτες την κυβέρνηση όχι μόνο να «χρησιμοποιεί το λόγο και τις θέσεις» του κόμματός του, αλλά και να τις εφαρμόσει...

Στην ομιλία του στην Κέρκυρα ο Γ. Παπανδρέου εγκάλεσε την κυβέρνηση για την αργοπορία της στην προώθηση των «μεταρρυθμίσεων». Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ της εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ, παρά τις δημαγωγικές του κορόνες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η έγκριση της εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ, που διαφήμισε ως μεγάλη μεταρρύθμιση, ακόμα δεν έχει δοθεί»! Αναζητώντας διαφορές ανάμεσα στο κόμμα του και στην κυβέρνηση για τη στήριξη της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η ΝΔ φοβάται το διάλογο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», ενώ το ΠΑΣΟΚ «θεωρεί τη διαβούλευση βασικό εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικής».

Ο ίδιος για πολλοστή φορά υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «άλλο δρόμο» διακυβέρνησης, ο οποίος όμως περνάει, όπως και αυτός της κυβέρνησης, μέσα από την εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου, δηλαδή την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» και της «παραγωγικότητας».

Αξιοποιώντας την παραίτηση του Αδ. Ρεγκούζα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για θέματα «διαφάνειας» και «διαπλοκής». Ξεχνώντας προφανώς το... πλούσιο παρελθόν στελεχών του κόμματός του, ανέφερε ότι ο Αδ. Ρεγκούζας «είναι η αρχή του τέλους της ΝΔ». Χαρακτήρισε τον πρώην υφυπουργό «γνήσιο τέκνο της ΝΔ» και «γνήσιο εκφραστή της Δεξιάς». Βέβαια, δεν παρέλειψε, εντείνοντας την επικοινωνιακή του αντιπαράθεση με τη ΝΔ, να αναφερθεί και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, τον οποίο κάλεσε να «αναλάβει τις ευθύνες του», αφήνοντας τους συγκεντρωμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν με συνθήματά τους την... παραίτηση του. Παράλληλα ζήτησε και την απόσυρση του σχεδίου του προϋπολογισμού του 2006.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ