Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για να μην ξεχνιόμαστε...

Η υπόθεση Ρεγκούζα «είναι η αρχή του τέλους της ΝΔ», διατυμπάνισε χτες ο Γ. Παπανδρέου από τα Γιάννενα. Προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει «ασθενή» μνήμη και ξεχνά ότι αντίστοιχες περιπτώσεις μ' αυτήν του υφυπουργού Οικονομικών ξεπεράστηκαν από τον ίδιο και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με «ευχολόγια», ...υποσχέσεις «αυτοκάθαρσης» και «εξεταστικές επιτροπές», όπως ακριβώς κάνει σήμερα και η κυβέρνηση Καραμανλή. Επειδή, ίσως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίσει το επόμενο διάστημα να ...ανακαλύπτει φαινόμενα διαφθοράς και να τα καταγγέλλει, οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι:

  • Εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραμονές των εθνικών εκλογών του Μάρτη, καρατομούνταν από τον ίδιο μετά την υπόθεση της «ντροπολογίας» Πάχτα για το Πόρτο Καρράς και ο ίδιος υποστήριζε ότι πρόκειται για μεμονωμένα φαινόμενα, ενώ συνέχισε να ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού, για να φέρει τη «νέα εποχή».
  • Οταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονταν στην περιβόητη απάτη με τα «φρουτάκια», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ατένιζε το μέλλον και μιλούσε για τα «μεγάλα έργα».
  • Οταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Νεονάκης, έπαιζαν με δισεκατομμύρια στο Χρηματιστήριο και εμπλέκονται σε χρηματιστηριακά σκάνδαλα, ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για «νέο ΠΑΣΟΚ».
  • Οταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγιας παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εμπλεκόμενος στην υπόθεση με τις «παράνομες μετεγγραφές» φοιτητών, έβρισκε λίγο αργότερα θέση στο κόμμα, μέσα από το θεσμό του «κάθε μέρα πολίτης».
  • Οταν ακόμη και σήμερα, γύρω από υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δημοσιεύματα για περίεργες δοσοληψίες και μίζες με εξοπλιστικά προγράμματα, εμπαίζει το λαό όταν μιλάει για «αρχή του τέλους».

Βέβαια, προσβλέποντας σε μια νέα «πράσινη διακυβέρνηση», η οποία θα έρθει να θρέψει ακριβώς το ίδιο σύστημα που γεννά σκάνδαλα και αναπαράγει τη διαφθορά, έχει δικαίωμα να μετρά αντίστροφα το χρόνο...


Π.Θ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ