Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θανατηφόρα καθυστέρηση...

Η επιλογή της κυβέρνησης να προωθεί την εκτέλεση των μεγάλων έργων με την τακτική των «συμβάσεων παραχώρησης» σε ιδιώτες οξύνει τον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και, εκτός των άλλων, οδηγεί και σε μεγάλες καθυστερήσεις. «Θύμα» αυτής της τακτικής είναι και τα έργα στο «πέταλο του Μαλιακού» και στη σήραγγα των Τεμπών, τα οποία δεν προχωρούν, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «μπλοκάρει» το διαγωνισμό για την ανάθεσή τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στην οποία προχώρησε. Μάλιστα, η Επιτροπή απειλεί με διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης, αν δε δοθούν επαρκείς αιτιάσεις.

Ομως, η καθυστέρηση των συγκεκριμένων έργων είναι εγκληματική, καθώς ο κίνδυνος να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στο Μαλιακό και στα Τέμπη - όλοι θυμούνται τους 21 μαθητές που «θυσιάστηκαν» στα Τέμπη και τους άλλους 7 στον Μαλιακό, ενώ στα ίδια σημεία της Εθνικής Οδού έχουν γίνει και πολλά άλλα δυστυχήματα - παραμένει.

Η ευθύνη, βεβαίως, βαραίνει την κυβέρνηση και, ιδιαίτερα, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο οποίος είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι τα έργα θα ξεκινήσουν αμέσως και θα ολοκληρωθούν γρήγορα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ