Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να μπει τέλος στην ποινικοποίηση των αγώνων

Ερώτηση στη Βουλή για τη δίωξη του συνδικαλιστή - φιλειρηνιστή Τάσου Θεριακή κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

Τη δίωξη του φιλειρηνιστή - συνδικαλιστή Τάσου Θεριακή καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Αντώνης Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Τάσος Θεριακής δικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας, επειδή την εποχή της ιμπεριαλιστικής εισβολής στο Αφγανιστάν πήρε μέρος στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, έξω από το υποπροξενείο της Μ. Βρετανίας στην Πάτρα, όταν διαδηλωτές, σε μια συμβολική κίνηση, υπέστειλαν την αγγλική σημαία.

«Η δίωξη αυτή δεν είναι μια ξεκομμένη και μεμονωμένη περίπτωση. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών, αντιπολεμικών και πολιτικών αγώνων του λαού μας και στοχεύει στον εκφοβισμό και τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης και τη "νέα τάξη"», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να μπει τέλος στην απαράδεκτη ποινικοποίηση των αγώνων και να σταματήσουν αυτές οι δίκες;».

Διώκονται πρωτοπόροι εργάτες

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, τη δίωξη του φιλειρηνιστή και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του καταδικάζει και το Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Τσαγκαράδων Αχαΐας, απαιτώντας την άμεση παύση της. «Η δίκη στρέφεται καθαρά κατά του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας», τονίζει στο ψήφισμά του το Σωματείο, χαρακτηρίζοντας τη δίωξη «συνέχεια των διώξεων πρωτοπόρων εργατών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και των αγωνιζόμενων νέων».

«Η τρομοκρατία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντεργατικής επίθεσης και πολιτικής της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς για να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά σχέδια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας», τονίζεται στο ψήφισμα. Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία «να σπάσουν την τρομοκρατία και να δυναμώσουν την πάλη τους συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ