Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προμελετημένος «αποκεφαλισμός» Ρεγκούζα

Εύλογα ερωτήματα για την αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών προκαλεί η στάση του Μεγάρου Μαξίμου, η μεθόδευση και η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε...

«Σεμνά και ταπεινά» ο Κ. Καραμανλής «ξεφορτώθηκε» τον Αδάμ Ρεγκούζα, προκαλώντας ταυτόχρονα εύλογα ερωτήματα για τους επιδιωκόμενους στόχους της αποπομπής του υφυπουργού Οικονομικών.

Τα ερωτήματα ενισχύονται από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, διά του εκπροσώπου του, απέφυγε να πει το παραμικρό για τους λόγους του «αποκεφαλισμού», του μέχρι χτες υφυπουργού, ενώ «πονηρές» σκέψεις γεννά τόσο η στιγμή όσο και η μεθόδευση, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής του Μ. Τριανταφυλλόπουλου...

Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε με την αποπομπή να επιτύχει με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια:

-- Να απαλλαγεί από τον υφυπουργό που τον θεωρούσε βαρίδι και έτσι και αλλιώς είχε προγραμμένο για τον επόμενο ανασχηματισμό. Ταυτόχρονα του φόρτωσε αναδρομικά και όλα «ατοπήματα» και τις «ατελείς» φράσεις του παρελθόντος, όταν όμως του είχε προσφέρει πλήρη κάλυψη.

-- Να δείξει ότι «εννοεί» τα όσα επαγγέλλεται περί πάταξης της διαφθοράς και να προστατεύσει την «εικόνα» της κυβέρνησής του, που τελευταία «ξεθωριάζει» επικίνδυνα.

-- Να αποπροσανατολίσει για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και τα επερχόμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που προανήγγειλε με τον τρόπο του ο επίτροπος Χ. Αλμούνια. Το τελευταίο ενισχύεται από την πληροφορία ότι μέχρι το μεσημέρι χτες το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον Α. Ρεγκούζα.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος από τη μια εμφανίστηκε να υιοθετεί τον ισχυρισμό του Α. Ρεγκούζα ότι τον «πολεμούν συμφέροντα» που θίγονται από τη δραστηριότητά του στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά από την άλλη τηρούσε «σιγήν ιχθύος» στο εύλογο ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση δεν προστατεύει ένα στέλεχός της που βάλλεται από συμφέροντα». Ταυτόχρονα ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι την πρωτοβουλία της χτεσινής εξέλιξης πήρε ο ίδιος ο υφυπουργός και ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε «μοιραία και άβουλα» την παραίτησή του...

Μάλιστα ο Θ. Ρουσόπουλος υπερασπίστηκε τον Α. Ρεγκούζα για τα όσα αποκάλυπτε το βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον «Αλφα», όπου ο αποπεμφθείς υφυπουργός εμφανίστηκε να μιλά σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη καναλιών στη Θεσσαλονίκη Β. Χρηστίδη και να τονίζει ότι στήριξε στο παρελθόν τους σταθμούς του με διαφήμιση και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις την εν λόγω «προσπάθεια».

Ο Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δε γνωρίζει να υπήρχε «προνομιακή σχέση» του Α. Ρεγκούζα με τον συγκεκριμένο «καναλάρχη», επισημαίνοντας ότι ο «παραιτηθείς» υφυπουργός έλεγε στο βίντεο ότι έδωσε κρατική διαφήμιση σε ΜΜΕ «εν γένει». Μάλιστα σε κατ' ιδίαν συνομιλία με δημοσιογράφους δικαιολογούσε τη συμμετοχή του Ρεγκούζα στην εκδήλωση του καναλάρχη, σημειώνοντας ότι «τον είχαν καλέσει δημοσιογράφοι» και πως «πάνε όλα τα κόμματα»...

Αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των τηλεφωνικών γραμμών «090», οι οποίες σύμφωνα με τις καταγγελίες αποτελούσαν πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας του συγκεκριμένου «καναλάρχη», ο Θ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο ίδιος επικοινώνησε εγγράφως και τηλεφωνικώς με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο απηύθυνε επιστολή στον εισαγγελέα κ. Λινό, με βάση την οποία έγιναν εισαγγελικές έρευνες στη Θεσσαλονίκη «που απέδωσαν τα γνωστά αποτελέσματα». Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ΜΜΕ είχε ασκηθεί δίωξη για σύσταση συμμορίας και απάτη, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κακουργηματικές πράξεις.

Ο ίδιος ο Θ. Ρεγκούζας στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον Κ. Καραμανλή, προφανώς μετά από άνωθεν εντολή, δηλώνει ότι παραιτείται για να «διεκδικήσει το δίκιο του στη Δικαιοσύνη» μετά «τις διαρκείς και άδικες επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό». Σύμφωνα με τον «παραιτηθέντα» υφυπουργό... «τα συμφέροντα και οι υπηρέτες τους ενοχλήθηκαν από τον πόλεμο που έχω κηρύξει. Η αλήθεια θα λάμψει στη Δικαιοσύνη».

Δηλώσεις Αθανασάκη

«Ο κ. Ρεγκούζας έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από καιρό και όχι τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Αλλά ο κ. Καραμανλής τον κρατούσε, παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης, για να συνεχίζει το θεάρεστο έργο του», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο κ. Ρεγκούζας φεύγει, αλλά η αντίληψη Ρεγκούζα μένει στην κυβέρνηση της ΝΔ», σημειώνοντας ότι «η περίπτωση του κ. Ρεγκούζα είναι η κορυφή του παγόβουνου» και «το πρόβλημα είναι με την κυβέρνηση Καραμανλή συνολικά».

Ο κ. Καραμανλής, κατέληξε ο Ν. Αθανασάκης, «είτε προχωρήσει σε ανασχηματισμό, είτε όχι, το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί, είναι οι λανθασμένες, αντιλαϊκές για Ρεγκούζα, κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνει την ανούσια αντιπαράθεση(2006-02-16 00:00:00.0)
Στόχος μια «νέα τάξη» στα ΜΜΕ(2005-11-22 00:00:00.0)
«Σωσίβιο» στη σκανδαλολογία(2005-10-11 00:00:00.0)
Νέο πλήγμα με παραίτηση Τσιτουρίδη(2004-09-23 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η γνωστή ανούσια κόντρα για το «ντιμπέιτ»(2004-05-27 00:00:00.0)
Στην «αρένα» του δικομματισμού(2004-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ