Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι καλά παιδάκια!

ΛΟΙΠΟΝ,όλα τα παιδάκια προσοχή τώρα, και τα 160, για να είμαστε έτοιμοι για την Τρίτη το βράδυ! Για να ξέρουμε, τι θα κάνουμε...

***

Βρεεε! Προσοχή, είπαμε, Οικονόμου! Μην μιλάς με τον διπλανό σου, τον Βερυβάκη, γιατί θα βγεις έξω από την τάξη!

***

Λοιπόν, όταν θα σηκωθεί από τη θέση του ο κ. Σημίτης και θα πει στον κ. Κακλαμάνη να ρωτήσει ποιος εμπιστεύεται την κυβέρνηση, ένα - ένα κάθε παιδάκι θα σηκώσει το χεράκι του. Οταν θα ακούει το όνομά του, θα φωνάζει δυνατά "ΝΑΙ".

***

Να μην πει "ΟΧΙ" ούτε να πει "ΠΑΡΩΝ", γιατί κάηκε. Καταλάβαμε, παιδάκια;

***

Α, να μην το ξεχάσουμε. Τα ίδια ισχύουν και για τα τρία τιμωρημένα αγοράκια: Τον Βασιλάκη, τον Μόσχο και τον Χρηστάκη. Εντάξει;

***

Ε, καλά, δεν τα 'πε έτσι ακριβώς ο πρωθυπουργός, αλλά, τέλος πάντων, δεν απέχει και πολύ η παραπάνω εκδοχή...

***

Είπαμε, είναι εκτός πραγματικότητας ο άνθρωπος, αλλά, όσον αφορά τα εσωκομματικά του, ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Στο κάτω - κάτω, από την ...ίδια πάστα (ΠΑΣΟΚου) είναι φτιαγμένοι και οι βουλευτές του.

***

Και αν δεν το ξέρετε, το να δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση και την επόμενη ακριβώς μέρα να θέτεις θέμα ...ηγεσίας του κινήματος, είναι απόλυτα συμβατό με την πολιτική συμπεριφορά του μέσου ΠΑΣΟΚου βουλευτή.

***

Αν είναι κανείς λογικός άνθρωπος, απορεί, βέβαια, πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τι να πούμε... Είναι αδύνατο να το εξηγήσουμε. Οπως, όμως, έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν, έτσι είναι. Κάτι σαν δόγμα, κάτι σαν μυστήριο.

***

Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι έρχεται και προϋπολογισμός σε ένα μήνα, οπότε πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα από προηγούμενα.

*******

Κι αν αναρωτιέστε, τι θα γίνει μετά και από τον προϋπολογισμό, κάτι έχει και γι' αυτό ο αρχηγός του "εκσυγχρονισμού".

************

Από το νέο χρόνο, το ΠΑΣΟΚ θα μπει στον αστερισμό του συνεδρίου. Ο κάθε βουλευτής και το κάθε στέλεχος θα έχει το δικαίωμα, για κάποιους μήνες, να λέει ό,τι θέλει και όπου θέλει.

*************

Οχι, για πολύ καιρό, όμως. Πρώτον, γιατί τον Ιούνη έχουμε ευρωεκλογές και, δεύτερον, γιατί ακόμη και η εκτόνωση πρέπει να παρέχεται με μέτρο. Οι καταχρήσεις κάνουν κακό... Ιδιαίτερα, σ' ένα συνέδριο...

********

Αυτό είναι το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, μέχρι τον επόμενο Ιούνη. Λες και παίζουν το ίδιο έργο συνέχεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ