Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΚΗΣΗ «DYNAMIC MIX - 2000»
Σήμερα στην Κυπαρισσία η απόβαση των ΝΑΤΟικών

Οι δυνάμεις της «νέας τάξης», οι μακελάρηδες των λαών αποβιβάζονται σήμερα το πρωί στην Κυπαρισσία σε μια γενική δοκιμή των σχεδίων τους για την καθυπόταξη των λαών της περιοχής στα πλαίσια της άσκησης «DYNAMIC MIX - 2000». Οι ιμπεριαλιστές δοκιμάζουν τα σχέδιά τους για νέες επεμβάσεις στα Βαλκάνια, με το έδαφος της χώρας μας πεδίο ασκήσεων και ορμητήριο για τα δολοφονικά τους σχέδια και την ελληνική κυβέρνηση πιστό τους υπηρέτη. Και μόνο ο αριθμός των εξόδων μαχητικών αεροσκαφών δείχνει το τι ετοιμάζουν. Ειδικά χτες τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 211 εξόδους από αεροδρόμια της Ελλάδας, ενώ από την αρχή της άσκησης έχουν πραγματοποιηθεί 1.586 έξοδοι. Ενα σκηνικό που παραπέμπει κατευθείαν στη ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία.

Η απόβαση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων ξεκινάει σήμερα στις 4 τα ξημερώματα στον κόλπο της Κυπαρισσίας και ολοκληρώνεται έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Η δύναμη που θα αποβιβαστεί είναι περίπου 2.500 άτομα που επιβαίνουν σε 8 πλοία από Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία και ΗΠΑ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 950 Ελληνες, αλλά και 150 Τούρκοι πεζοναύτες, οι δε υπόλοιποι είναι κυρίως Αμερικανοί.

Οσον αφορά τον τουρκικό λόχο που σήμερα αποβιβάζεται στην Πελοπόννησο, κανένας από το υπουργείο Αμυνας και ο ίδιος ο Α. Τσοχατζόπουλος που του θέσαμε το ερώτημα δεν είναι σε θέσει να διαβεβαιώσει ότι δεν προέρχεται από τις δυνάμεις κατοχής της Κύπρου. Η απόβαση θα γίνει στο τμήμα της ακτής Καλό Νερό, που εκτείνεται βόρεια του ποταμού Νέδα. Από εκεί θα εισχωρήσουν στα εσωτερικά και νότια σε βάθος 20 χιλιομέτρων και θα φθάσουν μέχρι την περιοχή Κοπανάκι.

Στη διάρκεια της προέλασής τους, θα πραγματοποιούν διάφορες ενέργειες που εντάσσονται στο σενάριο της άσκησης. Ελληνικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις στην περιοχή ως απεικόνιση, δηλαδή σε ρόλο «εχθρικών δυνάμεων». Ο κύριος όγκος τους αποβατικών δυνάμεων θα αρχίσει να αναδιπλώνεται και να επιστρέφει μέχρι σήμερα το βράδυ και θα ολοκληρώσει αύριο την αποχώρησή του. Οι υπόλοιπες δυνάμεις, που θα είναι κυρίως οι ελληνικές, θα αποχωρήσουν μέχρι τις 4 Ιούνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου της Λάρισας, χτες 10η μέρα της άσκησης οι ναυτικές «συμμαχικές δυνάμεις» συνέχισαν την υποστήριξη της αποβατικής δύναμης που κατέπλευσε στον κόλπο της Κυπαρισσίας, ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η εξάσκηση στην παροχή προστασίας σε εμπορικό πλοίο που μεταφέρει υλικά και εφόδια για τις «συμμαχικές δυνάμεις» στη Βόρειο Ελλάδα.

Στην ίδια περιοχή, τα 6 ναρκαλιευτικά πλοία ολοκλήρωσαν χτες τις αντιναρκικές επιχειρήσεις τους στον κόλπο της Κυπαρισσίας προς υποστήριξη των αποβατικών σκαφών. Ομως, το Στρατηγείο της Λάρισας και οι Ελληνες αξιωματικοί, που συμμετέχουν σ' αυτό, δήλωναν χτες άγνοια για το πού βρίσκονται τα ναρκαλιευτικά πλοία, τα οποία στο μεταξύ είχαν δέσει στην Πύλο και τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και Τούρκοι, έκαναν βόλτες στην παραλία. Για όλα αυτά, λοιπόν, δεν είχαν γνώση, γιατί, όπως μας ανέφεραν, οι ναυτικές δυνάμεις υπάγονται κατευθείαν στο Στρατηγείο Ναυτικών Δυνάμεων της Νάπολης. Ενδεικτικό και αυτό του ρόλο που έχουν αναλάβει οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ