Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση χειραγώγησης της σκέψης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μια έκπληξη ή καλύτερα πρόκληση περίμενε χτες τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Ελληνικής Γραμματείας - Εκθεσης. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κείμενο- πρόσφατο άρθρο στο «Βήμα», υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Φθιώτιδας και πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προβάλλει ως μόνη δυνατότητα την προσαρμογή στη «νέα τάξη πραγμάτων», που μεταφράζεται, σε ό,τι αφορά την παιδεία, στη διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση και την ατομική κατάκτηση της γνώσης.

Το ζητούμενο για τους εξεταζόμενους δεν ήταν η κριτική αντιμετώπιση της άποψης της αρθρογράφου του «Βήματος», που εκφράζει την επίσημη γραμμή του υπουργείου Παιδείας, αλλά να τη δεχτούν ως δεδομένη, ως θέσφατο και σε συνέχεια να την αναλύσουν και να εξηγήσουν το σκεπτικό της. Για να διασκεδαστούν, μάλιστα, οι ανησυχίες των μαθητών και των γονιών, το δεύτερο σκέλος των εξετάσεων περιλάμβανε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, όπου έπρεπε να εκφράσουν τις απόψεις τους για το «τι πρέπει να αλλάξει στο σχολείο»!!!

Εμείς θα προτείναμε στο υπουργείο, και προσωπικά στον κ. Ευθυμίου, που εργαζόταν επίσης στο «Βήμα», να έγραφε αυτός την έκθεση και να την αναπαρήγε σε αντίτυπα. Τουλάχιστον έτσι η επιχείρηση χειραγώγησης θα ήταν πιο αυθεντική!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ