Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΡΑΚΗ
«Στηρίζουμε την ελπίδα... »

«Στηρίζουμε την ελπίδα, στηρίζουμε τον αγώνα για την ειρήνη, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις αντίθεσης και ελπίδας του λαού», αναφέρουν μεταξύ άλλων, σε κοινή δήλωσή τους, ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης Δ. Ρίζος και ο Σ. Δευτεραίος μέλος του ΔΣ, με αφορμή την απόφαση της Ενωσης να συμμετέχει στην πορεία ειρήνης που πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μ.μ. στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στις υπόλοιπες αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται για το επόμενο διάστημα στην περιοχή, με πρωτοβουλία μαζικών φορέων.

«Σαν γιατροί είμαστε φύσει και θέσει ενάντια σε κάθε απειλή της ανθρώπινης ύπαρξης, σε κάθε πόλεμο, σε κάθε κυνήγι εξοπλισμού και σε ασκήσεις τύπου Dynamic MIX - δύναμης ταχείας επέμβασης. Θεωρούμε ότι δεν προσφέρουν τίποτα θετικό στα προβλήματα της περιοχής. Είμαστε υπέρ της κατάργησης επιθετικών στρατιωτικών συμφώνων και υπέρ της συνεννόησης, της σταθερότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης γενικότερα των λαών και ειδικότερα της περιοχής μας. Στηρίζουμε σύμφωνα σταθερότητας και αλληλεγγύης, στα πλαίσια του ΟΗΕ. Σαν γιατροί και άρα ιδιαίτερα ευαίσθητοι στον ανθρώπινο πόνο, απ' όπου και αν προέρχεται, στηρίζουμε την ελπίδα, στηρίζουμε τον αγώνα για την ειρήνη, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις αντίθεσης και ελπίδας του λαού», αναφέρουν στη δήλωσή τους οι δύο εκπρόσωποι των γιατρών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας Θράκης.

Η αποψινή πορεία ειρήνης στην Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το εθνικό στάδιο της πόλης. Στο μεταξύ, την Κυριακή 4 Ιούνη, δεκάδες φορείς του νομού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης, οργανώνουν και την πραγματοποίηση εκδήλωσης - συζήτησης στο ΕΒΕΑ με θέμα: «Ενα χρόνο μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, η εφαρμογή του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ - Ασκηση Dynamic MIX». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. και θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Γραμματείας Νομικών για την Ειρήνη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά η αντίθεση του λαού της Ροδόπης στη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης στη χώρα μας, οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης, την Κυριακή 4 Ιούνη στις 9 το βράδυ. Η συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί το Λαϊκό Δικαστήριο που στήθηκε για τον Κλίντον στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Στο μεταξύ, με μαζικές εξορμήσεις καθημερινά συνεχίζουν την ενημέρωση του λαού της περιοχής, τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιούνη στην πόλη της Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ