Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΓΚΑΤΖΗΣ
Υπάρχει κι άλλος δρόμος!

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία Βόλου

Γόνιμος ήταν ο διάλογος που αναπτύχθηκε, για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, με τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας Βόλου, στην εκδήλωση με θέμα «Η απάντηση του ΚΚΕ στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα». Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΚΟΒ Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ και έγινε στην πλατεία δημαρχείου της πόλης, ήταν ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του Κόμματος.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Ν. Γκατζής αναφέρθηκε στο «ΟΧΙ» του γαλλικού λαού στο κατασκεύασμα, που θέλουν να ονομάσουν «ευρωσύνταγμα», επισημαίνοντας ότι είναι ένα ηχηρό μήνυμα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πως οι πιέσεις, οι απειλές και η ιδεολογική τρομοκρατία δεν μπόρεσαν να κάμψουν τους Γάλλους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Και υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνέχισης αυτής της μάχης να φύγει από τη μέση η ΕΕ και οι λαοί να χτίσουν μια άλλη Ευρώπη, της ειρήνης, της συνεργασίας, του σοσιαλισμού.

Οσον αφορά στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του ελληνικού λαού, τόνισε ότι η χώρα μας σήμερα βρίσκεται στον ασφυκτικό κλοιό της πολιτικής της ΕΕ, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, μια πολιτική που καθορίζεται από συγκεκριμένα μονοπώλια, με μοναδικό γνώμονα το κέρδος και στη χώρα μας οικοδομείται μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που στηρίζουν τα κόμματα του δικομματισμού. Και καταλήγοντας, σημείωσε πως η κατάσταση αυτή δεν είναι μονόδρομος. «Υπάρχει - είπε - ο δρόμος της αντίστασης, της απειθαρχίας, της ανυπακοής, της συσπείρωσης όλων των εργαζομένων, των αγροτών σε ενιαίο μέτωπο, για να φέρει καλύτερες μέρες. Που θα φέρνει αλλαγές στους συσχετισμούς δύναμης και θα βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ