Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

ΤΟ «ΕΡΩΤΗΜΑ»: «Το ερώτημα είναι ποιους προβληματίζει το γεγονός ότι για την απόρριψη του Ευρωσυντάγματος χαίρονται χέρι χέρι οι παλαιοαριστεροί των Αθηνών με τους νεοφασίστες της Γαλλίας και τους νεοσυντηρητικούς του Λευκού Οίκου» (ο Ι.Κ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Οσο για τους καθ' υμάς (φιλελεύθερους) αναλυτές, κλάάάάμα ο επαρχιωτισμός τους! Οι πιο αξιοδάκρυτοι απ' αυτούς καταφεύγουν οδυρόμενοι στην (αδίστακτη στη βλακεία της) θεωρεία του "φαιοκόκκινου μετώπου". Εναν πολιτικό παραλογισμό (που υποβαθμίζει τον γκαιμπελισμό σε λάιτ τσαρλατανισμό), μίαν ύβριν που δεν ενοχλούνται καθόλου να υιοθετούν και να λανσάρουν οι ίδιοι εκείνοι που, ταυτοχρόνως, θεωρούν λογικό σχήμα τον φιλελεύθερο - σοσιαλισμό (ένα υβρίδιο που καμιά λύκαινα τους τελευταίους δύο αιώνες δε χαράμισε έστω δύο σταγόνες απ' το γάλα της για να το θρέψει)... » (ο Στάθης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΚΑΘΕΚΤΗ: «Αναθεώρηση του Συντάγματος στην οποία θα προβλεφτεί και η ελεύθερη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος ανοίγοντας ουσιαστικά και δεύτερο μέτωπο στο χώρο της Παιδείας» (η είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ: «Μεσούσης της έκλειψης του κοινωνικού κράτους και κολυμπώντας μέσα στα άγρια κύματα μιας παγκοσμιοποιημένης αβεβαιότητας, αν δεν έχεις χρήμα "πας σαν το σκυλί στ' αμπέλι". Αυτό το μήνυμα σου διαμηνύεται από παντού. Με το φάντασμα της ανεργίας να υπονομεύει τα θεμέλια της ύπαρξής σου και να μεταμορφώνει σε ακόμη πιο σκοτεινό το σκοτεινό μέλλον, δεν είναι να απορείς που το χρήμα έρχεται πρώτο στις αναζητήσεις. Στις παρυφές μιας μη ζωής εξορίζεσαι δίχως το χρήμα. Οχι! δεν είναι φιλοχρήματος ο νέος! Πιο σωστό είναι να πούμε πως δεν είναι νεκρόφιλος!...» (η καθηγήτρια του Παντείου, Φωτεινή Τσαλίκογλου στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ