Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
Αυξήσεις με δικαστικές αποφάσεις

Ανοίγει ο δρόμος για αναπροσαρμογή στις συντάξεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος με δικαστικές αποφάσεις. Ευνοημένοι είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1η Ιούλη 2000, των οποίων ο αριθμός πλησιάζει τα 100.000 άτομα.

Η αρχή έγινε με την υπ' αριθμό 814/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν κρίθηκε ότι όσοι αποχώρησαν από την υπηρεσία τους πριν την εφαρμογή του Ν. 2838/2000 δικαιούνται αναπροσαρμογή στις συντάξεις τους με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία αξιωματικούς. Να σημειωθεί ότι ο Ν. 2838/2000 θέσπισε μισθολογική προαγωγή στους αξιωματικούς που παρέμειναν πολλά χρόνια στον ίδιο βαθμό και επομένως αύξηση στις αποδοχές της σύνταξης. Επίσης, με άλλη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (46/2005) δικαιώθηκε απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Χτες σε συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε παρεμφερή υπόθεση ο επίτροπος Α. Καπερώνης πρότεινε να γίνουν δεκτές προσφυγές απόστρατων αξιωματικών, ενώ την ίδια ευνοϊκή τύχη θα έχουν όσες προσφυγές ακολουθήσουν. Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η μόνη σωστή λύση στην υπόθεση είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ