Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Θα μας μείνει αξέχαστος για την αλληλεγγύη του

Μήνυμα του Βέρνερ Ενγκστ εκ μέρους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα θύματα των πολιτικών διώξεων στη Γερμανία

«Σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στις κατακτήσεις του 91χρονου συντρόφου Χ. Φλωράκη, που πάλεψε, θεωρητικά και πρακτικά, για την ενδυνάμωση της κοινής μας υπόθεσης, του κομμουνισμού», σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Βέρνερ Ενγκστ της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα θύματα των πολιτικών διώξεων στη Γερμανία.

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας: «Θα μας μείνει αξέχαστος, για την αλληλεγγύη που έδειξε προσωπικά μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Αυτός ήταν που συμπαραστάθηκε στους πολιτικούς διωγμούς κατά των συντρόφων μας του ΚΚ Γερμανίας (KPD), του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας (SED της DDR). Ειδικά, με μεγάλη εκτίμηση, θυμόμαστε ότι ο Χ. Φλωράκης ήταν ένας από τους πρώτους που επισκέφθηκε τον Εριχ Χόνεκερ στις φυλακές του Βερολίνου-Μοάβιτ, μετά την παράδοσή του στους κρατούντες της ΟΔ Γερμανίας. Το προσωπικό του παράδειγμα ακολούθησαν εκατοντάδες κομμουνιστές και αντιφασίστες, διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους προς τους πολιτικούς κρατούμενους που είχαν φυλακιστεί από την ταξική δικαιοσύνη της ΟΔ Γερμανίας. Γι' αυτό και σας ευχαριστούμε απ' τα βάθη της καρδιά μας».

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Β. Ενγκστ καταλήγει: «Τον Χαρίλαο Φλωράκη θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε. Θα έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτόν. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε, μαζί με τους Ελληνες συντρόφους μας, τον αγώνα για τον αντιφασισμό, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ