Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Αποφασίζει για Καλλίνικο

Την Παρασκευή και το Σάββατο συνεδριάζει η Σύνοδος της Εκκλησίας ως δικαστικό συμβούλιο, για να αποφασιστεί αν από τις ανακρίσεις που διενεργήθηκαν και το πόρισμα που προέκυψε, η υπόθεση του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου θα τεθεί στο αρχείο ή θα παραπεμφθεί στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι καθηγητής βυζαντινής μουσικής έχει καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση τον μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων 27 μάρτυρες μίλησαν κατά του μητροπολίτη Καλλίνικού και 34 υπέρ του.

Επίσης χτες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας ενημερώθηκε εγγράφως από τον μητροπολίτη Τριφυλίας ότι ο εκδότης - διευθυντής εφημερίδας (σ.σ. «Αυριανή») ζήτησε συγνώμη από τον μητροπολίτη Τριφυλίας Στέφανο, για δημοσίευμα και φωτογραφία που τον αφορούσε και ήταν όπως είπε «εσφαλμένη πληροφόρηση της εφημερίδας» και «η εφημερίδα θα απέχει από ανάλογα εις βάρος του σχόλια που απορρέουν από το δημοσιευθέν συκοφαντικό για το πρόσωπο του δημοσίευμα». Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αφορούσε ηθικό παράπτωμα του υπέργηρου Ιεράρχη.

Τέλος, χτες, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο η αντιπροσωπεία των ορθόδοξων αραβικών οργανώσεων της Παλαιστίνης, για το θέμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ