Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιούνη

Η αφίσα για τις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη
Η αφίσα για τις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη
Διήμερες αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις στον Εβρο οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 του Ιούνη. Θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από την Επιτροπή Ειρήνης Βουλγαρίας και το Συμβούλιο Ειρήνης Τουρκίας. Ελληνες, Βούλγαροι και Τούρκοι, ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής και οι φορείς του, ανταμώνουν και δείχνουν το δρόμο της κοινής αντίστασης και πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα σχέδιά του για τη Βαλκανική.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου 4 του Ιούνη, με την υποδοχή των φιλειρηνιστών από Βουλγαρία και Τουρκία, στα σημεία εισόδου της χώρας μας. Στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Αλεξάντερ», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και ο ρόλος του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος». Την Κυριακή 5 του Ιούνη, στις 10.30 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση στο Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης και στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πόλη που θα καταλήξει στο Φάρο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση, στην οποία θα χαιρετίσουν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικά δρώμενα και μουσική συναυλία με το τούρκικο συγκροτήματα του πολιτιστικού κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ» και τους καλλιτέχνες Σούλα Κυρατζόγλου - Ζαχαρία Τίλιο και Γαβρήλο Κοκώνα.

Τις μέρες που απομένουν μέχρι το Σάββατο, οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής αλλά και όλοι οι φορείς που στηρίζουν την αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία, δίνουν την τελική μάχη για την πλατιά ενημέρωση. Μέσα από μαζικές αφισοκολλήσεις, από εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και κατοικίας, πόρτα την πόρτα, καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της περιοχής να συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις και να στείλουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να διαδηλώσουν την απαίτησή τους για ειρήνη και φιλία των λαών.

Η πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης αγκαλιάζεται καθημερινά από ολοένα και περισσότερους φορείς των εργαζομένων και της νεολαίας. Ενώ μια σειρά πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι πήραν αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης των εκδηλώσεων.

Στο πλευρό των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχουν το κύριο βάρος της διοργάνωσης της αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης, ενεργά συμμέτοχοι δίνουν τη μάχη της προπαγάνδας και οι Σύλλογοι Γυναικών της περιοχής, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής.

Αυτή η απήχηση φαίνεται πως ενοχλεί. Και ενώ η προσπάθεια για την προπαγάνδιση μπήκε στην τελική ευθεία, άρχισαν να εμφανίζονται και φαινόμενα εκφοβισμού, όπως αυτά της περασμένης Παρασκευής, σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ, την ώρα που έγραφαν αντιιμπεριαλιστικά - φιλειρηνικά συνθήματα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στις διήμερες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις. Καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να δώσουν με τη δράση και την πάλη τους αποφασιστική απάντηση σε κάθε είδους προκλήσεις. Να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους τρομονόμους που τη συνοδεύουν, να στηρίξουν μαχητικά το ΚΚΕ και την πολιτική του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ