Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Δείγμα ενίσχυσης του αγώνα κατά της ΕΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για το γαλλικό δημοψήφισμα σχετικά με το «ευρωσύνταγμα» και το «ΟΧΙ» του λαού της Γαλλίας:

«Αποτελεί πολύ θετικό γεγονός η καταδίκη από τον γαλλικό λαό του λεγόμενου "ευρωσυντάγματος". Το ποσοστό υπέρ του "ΟΧΙ" δείχνει ότι βγάζουν περισσότερα συμπεράσματα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που βιώνουν την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την κατεδάφιση των Ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων, τη φτώχεια και την ακρίβεια, δηλαδή την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Ο γαλλικός λαός δεν υπέκυψε στις πιέσεις, στις απειλές και στην ιδεολογική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστικών φορέων και των συμμάχων τους. Το "ΟΧΙ" αποτελεί παράδειγμα απειθαρχίας και ανυπακοής στην ευρωενωσιακή βαρβαρότητα. Είναι σημαντικό δείγμα ανάτασης και ενίσχυσης των λαϊκών αγώνων.

Οσοι κινδυνολογούν για χάος, καταστροφή και απομόνωση, είναι γιατί φοβούνται μήπως μεταδοθεί το μήνυμα κατά της πολιτικής της πλουτοκρατίας, που την κυριαρχία της κατοχυρώνει και θωρακίζει περισσότερο και το "ευρωσύνταγμα". Το "ΟΧΙ" είναι ένα πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της ΕΕ. Οσο ισχυρότερα χτυπήματα δώσουν οι λαοί στο οικοδόμημα της ΕΕ, μέχρι να γκρεμιστεί, τόσο πιο κοντά θα έρθει η Ευρώπη των λαϊκών δικαιωμάτων, της ειρήνης, του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ