Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Εισαγγελέας για την αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε χτες ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Ευαγ. Κατσής για την αγωνιστική παρέμβαση που είχαν κάνει τον περασμένο μήνα, στις 13 Απρίλη, οι φιλειρηνιστές της Λάρισας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου της πόλης, με θέμα τον «αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα». Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας Β. Χανή, ζητώντας να εξεταστεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις και να ληφθούν καταθέσεις από μέλη του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου και του Δικηγορικού Συλλόγου, στο κτίριο του οποίου γινόταν η εκδήλωση, καθώς και να ερωτηθούν εάν επιθυμούν ποινική δίωξη των προσώπων που συμμετείχαν στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, ανεξαρτήτως της ιδιότητάς τους, εννοώντας προφανώς τον βουλευτή Λάρισας Τ. Τσιόγκα, που ήταν μαζί με τους αντιιμπεριαλιστές.

Οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, την ημέρα της εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, με την παρέμβασή τους έδωσαν αγωνιστική απάντηση στην επιχείρηση να περάσει τη φιλοαμερικανική - φιλοϊμπεριαλιστική προπαγάνδα στη χώρα μας, καταγγέλλοντας ότι το περιεχόμενο της εκδήλωσης προσβάλλει βάναυσα τα αντιιμπεριαλιστικά, φιλειρηνικά αισθήματα του λαρισαϊκού λαού και τον πατριωτισμό του.

Η προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης του φιλειρηνικού κινήματος και ποδηγέτησης της συνείδησης του λαού που αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και στέκεται εμπόδιο στα εγκλήματα της.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Εισαγγελία Εφετών παρήγγειλε προανάκριση για ένα συμβάν όπου δε δημιουργήθηκαν επεισόδια, καθώς υπήρχαν μόνο διαμαρτυρίες με συνθήματα για το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Μάλιστα, στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε δεν έδωσαν συνέχεια ούτε οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τουλάχιστον φανερά ή ανοιχτά (Εκτός και αν κάποιοι απ' αυτούς ζήτησαν κρυφά την εισαγγελική παρέμβαση..., μετά την εκδήλωση μπαράζ δημοσιευμάτων - ιδιαίτερα από την εφημερίδα «Το Βήμα» - τα οποία αποσκοπούσαν στη συκοφάντηση των κομμουνιστών που συμμετείχαν στην αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση και στην τρομοκράτηση του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος).

Πάντως, οι φιλειρηνιστές της Λάρισας και όλης της χώρας δε θα τρομοκρατηθούν, αλλά είναι αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο(2005-06-01 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο(2005-05-31 00:00:00.0)
«Βρυξέλλες και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο»(2005-05-24 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο(2005-05-19 00:00:00.0)
Διήμερες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο(2005-05-18 00:00:00.0)
Διήμερες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο(2005-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ