Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κινδυνολογία

«Με το "ΟΧΙ" της Γαλλίας θα υπάρξει μια εσωστρέφεια. Μπορεί να υπάρξει ο φόβος ο καθένας να ξαναμπεί στο καβούκι του το εθνικό», είπε χτες στην ομιλία του στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο γαλλικό δημοψήφισμα.

Ο ίδιος ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της κινδυνολογίας υποστήριξε ότι το γαλλικό «όχι» θα «συμβάλει δυστυχώς αρνητικά για τη χώρα μας, δημιουργώντας νέες ανισότητες». Οπως ισχυρίστηκε, θα υπάρξει «φρενάρισμα της διαδικασίας οικονομικής σύγκλισης και πιθανώς τη μείωση σημαντικών δαπανών για επενδύσεις σε περιοχές και περιφέρειες της Ευρώπης που είναι πιο πίσω».

Επιχειρώντας να αναλύσει το γαλλικό «όχι», ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πίσω από αυτό «κρύβονται» οι μεγάλες αλλαγές που γίνονται στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «προσφυγιά», οι «μετανάστες», η ένταση της «ανταγωνιστικότητας», η «ανεργία» έφεραν μεγάλες «αλλαγές» και προβλήματα, που οδήγησαν τους Γάλλους στην απόρριψη του Ευρωσυντάγματος. Βέβαια, σε κανένα σημείο της ομιλία του ο ίδιος δεν ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα «προβλήματα» ήταν αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ευρωατλαντικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ