Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Να σε βρουν απέναντι

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Οχι μόνο δεν κρύβουν λόγια, αλλά και ανταγωνίζονται ανοιχτά για το ποιος είναι καλύτερος εκφραστής της πολιτικής, που υπαγορεύει το μεγάλο κεφάλαιο.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις την κριτική Χριστοδουλάκη, συνολικά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΟΤΕ, ότι οι προωθούμενες από τη ΝΔ ρυθμίσεις δεν ταιριάζουν σε μιαν ανταγωνιστική οικονομία;

Κι είναι τόσο χοντρή η στήριξη στην κυβερνητική πολιτική από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θα έμοιαζε αστεία η φράση Μεϊμαράκη περί αυγών που πρέπει να σπάσουν, αν τα πράγματα δεν ήταν ακόμα χειρότερα.

Οταν φτάνει σχολιογράφος που δηλώνει ανοιχτά ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ως «πασαδόρους» στην πολιτική της ΝΔ, είναι φανερό πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αστεία.

Αν χτες ήταν μία φορά επιτακτική η ταξική συσπείρωση, αν χτες ήταν ακόμα θέμα επιλογής η καταγγελία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, σήμερα η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ είναι ένας απόλυτος μονόδρομος. Το ίδιο και η μαζική αποδέσμευση λαϊκών δυνάμεων από το συνεταιρισμό του δικομματισμού.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Οραμά τους η θέληση του Κεφαλαίου, για εργάτες που θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο, για εργάτες χωρίς δικαιώματα, για εργάτες λάστιχο, για εργάτες τόσο φτηνούς που να επιτρέπουν στον κάθε ...Χριστοδουλάκη να αναγνωρίζει ότι πράγματι είναι ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας.

Κι όπως πρέπει να 'ναι πάντα αναμενόμενο σε τέτοιες περιόδους, ο αντικομμουνισμός θα ανθήσει. Γιατί το κεφάλαιο ξέρει πού βρίσκεται ο κίνδυνος...

Μπορεί τις πρώτες μέρες τα σκήπτρα να τα κράτησαν μόνον η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, όσο περνάνε οι μέρες ξεσκαρίζουν και οι υπόλοιποι. Εκδηλη η χαρά του, κατά δήλωσή του, εχθρού της ...Δεξιάς στο ΒΗΜΑ, έκδηλη και η εκδικητική μιζέρια του αναθεωρητή στην ΑΥΓΗ, που δε λέει να χωνέψει την ήττα του. Δεν τους αξίζει καν ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός. Αυτοί τρέχουν μόνοι τους να επιδώσουν διαπιστευτήρια.

Είναι το ίδιο σινάφι, που ήδη χαρακτηρίζει «τρομοκρατία» την ιρακινή αντίσταση και πανηγυρίζει για τον αμερικάνικο «Κεραυνό». Είναι αυτό το σινάφι των διάφορων «χωρίς σύνορα», που έχουν αποδεδειγμένα πλέον μία και μόνη αποστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ