Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ

Η «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»! «πρόκειται για μεταρρύθμιση "σοβιετικού τύπου", όπως λέει ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης, για μεταρρύθμιση "μαϊμού" η οποία ουδόλως ταιριάζει με τα ήθη των ανταγωνιστικών οικονομιών, που συνεχώς επικαλείται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μηδέποτε ακολουθεί» (ο Αντώνης Καρακούσης στα ΝΕΑ).

ΤΑ «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ»: «Σε πασαδόρους του Γ. Αλογοσκούφη εξελίσσονται τα συνδικάτα. Πρώτα η ΓΣΕΕ, με τη μελέτη βιωσιμότητας του ΙΚΑ του έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει το διάλογο για το ασφαλιστικό. Υστερα η ΟΜΕ - ΟΤΕ, με τη συμφωνία για την άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ, του επέτρεψε να προαναγγείλει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ και ίσως και στο στενό δημόσιο τομέα» (ο Β. Σκουρής στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΝΔ: «"Αυτό το καλοκαίρι θα σπάσουμε αυγά". Με αυτή τη χαρακτηριστική έκφραση ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ κ. Ευ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στους προέδρους των ΝΟΔΕ έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης, ζητώντας ταυτόχρονα από τον κομματικό μηχανισμό στήριξη "των μεγάλων και δύσκολων επιλογών"» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΟΡΑΜΑ: «Στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολαύσουν ούτε καν τις διακοπές που δικαιούνται (...) ο ένας στους δύο παραιτήθηκε των μισών από τις 15 μόλις ημέρες διακοπών που δικαιούται ετησίως. Με δύο λόγια το 50% του αμερικανικού εργατικού δυναμικού προσέφερε δωρεάν εργασία 8 ημερών στους εργοδότες του (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΟΙΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ; «Κλιμακώνουν την εκστρατεία τρόμου στο Ιράκ οι αντάρτες: Περισσότεροι από 20 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του Σαββατοκύριακου, ενώ η οργάνωση του Ζαρκάουι δίνει και πάλι αιματηρό "παρών". Επιχείρηση κεραυνός για την "εκκαθάριση" των ανταρτών. "Σφράγισαν" τη Βαγδάτη 50.000 Αμερικανοί και Ιρακινοί» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ