Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑ"ΣΟ"Κ

Εκαναν τη βρώμικη δουλιά και τώρα αρχίζουν να σφυρίζουν «κλέφτικα». Ξεπούλησαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και τώρα πάνε να βγάλουν την ουρά τους απέξω.

Το έκαναν ως κυβέρνηση, το ίδιο συνεχίζουν και ως αντιπολίτευση. Πάνε χέρι - χέρι με τον «Οδυσσέα» (κατά τη φιλική προσφώνηση του Γ. Παπανδρέου στον πρόεδρο του ΣΕΒ), ναρκοθετούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, έβαλαν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους στη συμφωνία - Προκρούστη του ΟΤΕ, και τώρα το παίζουν ότι «δεν κατάλαβαν», ότι «δεν ήξεραν», ότι «έκαναν λάθος»!

*

Κανένα «λάθος» δεν έκαναν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που συνυπέγραψαν και προώθησαν - μήνες τώρα και σε απόλυτη συνεννόηση με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους - αυτό το αντεργατικό έγκλημα.

Το «λάθος» τους στον ΟΤΕ είναι τόσο «λάθος», όσο και η επάνδρωση των ψηφοδελτίων τους με τους Μάνο - Ανδριανόπουλο. Το «λάθος» τους στον ΟΤΕ είναι τόσο «λάθος», όσο το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Γιαννίτση, που έγινε νόμος από τον Ρέππα.

*

Τίποτα από αυτά δεν ήταν «λάθη». Ηταν και είναι συνειδητές, ταξικές πολιτικές επιλογές. Επιλογές ενός κόμματος, που η μόνη του «διαφορά» με τη ΝΔ είναι ότι πασχίζει να αποδείξει στην πλουτοκρατία ότι την υπηρετεί καλύτερα και πιστότερα. Επιλογές ενός κόμματος, που το μόνο που του απόμεινε στις σχέσεις του με τα παραμύθια περί «σοσιαλιστικού Τρίτου Δρόμου» είναι ότι συνεχίζει να διασύρει τη λέξη «Σοσιαλιστικό» διατηρώντας τη στον τίτλο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ