Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο θεσμός

«Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας ως η ανώτατη έκφραση της ενότητας του λαού, καλείται να πλάσει ένα νέο πολιτικό ήθος, να αναδείξει τον δημοκρατικό έλεγχο και την αξία της πολιτικής ως αποφασιστικό αντίβαρο στην κρίση. Καλή επιτυχία κ. Πρόεδρε» (το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Το οικόπεδο

«Η Ελλάδα ως στρατιωτικό οικόπεδο ουδέποτε είχε ιδιαίτερη αξία για τις ΗΠΑ εν σχέσει με αντίστοιχα οικόπεδα γειτονικά, όπως η Τουρκία (...) Βεβαίως υπάρχουν κι αυτοί που θεωρούν βεβήλωση της χώρας μια ενδεχόμενη επίσκεψη κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι αν όταν είσαι αναγκασμένος να συζητείς (και να ζητείς!) με ποιον είναι καλύτερα να παζαρεύεις, με το αφεντικό ή με έναν αντιπρόσωπο; Μεταξύ λ.χ. του κ. Τ. Μίλερ και της κυρίας Κοντολίζα Ράις υπάρχει φευ, μια απόσταση η οποία δεν καλύπτεται από το φόβο των διαδηλώσεων» (το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Η έκρηξη

«Μια κοινωνική έκρηξη σιγοβράζει στα υποβαθμισμένα προάστια. Η έκρηξη της φτώχειας, το ποσοστό της οποίας κυμαίνεται ανάλογα με την εισοδηματική ανισότητα και αφού στη χώρα μας είναι ελλιπής η προνοιακή μέριμνα, όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της φτώχειας. Την ίδια στιγμή τα φτωχά νοικοκυριά συντηρούνται από συνταξιούχους γι' αυτό και η ανεργία δεν έχει προσλάβει διαστάσεις εκρηκτικού κοινωνικού φαινομένου στη χώρα μας» (ο Δ. Τριανταφυλλίδης στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ