Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Δικομματικός καβγάς για τις προσλήψεις

Δικομματική αντιπαράθεση χτες στη Βουλή για τα «γαλάζια και πράσινα παιδιά», με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με το οποίο καθιερώνεται ως κριτήριο διορισμού και η προφορική συνέντευξη, διευκολύνοντας έτσι την τακτοποίηση «ημετέρων» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν αίτηση αντισυνταγματικότητας της διάταξης που προβλέπει την καθιέρωση της προφορικής συνέντευξης. Το αίτημα αντέκρουσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και στη συνέχεια, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, έγινε ψηφοφορία «διά εγέρσεως», δηλαδή οι βουλευτές για να υποστηρίξουν τη μία ή την άλλη άποψη απλώς σηκώνονται από τα έδρανά τους. Ο προεδρεύων της συζήτησης Γ. Σούρλας εκτίμησε ότι οι περισσότεροι βουλευτές τάχθηκαν κατά της πρότασης αντισυνταγματικότητας, άποψη όμως που αμφισβήτησαν έντονα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι αυτοί ήταν η πλειοψηφία.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με έντονες φραστικές αντεγκλήσεις και στη συνέχεια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενοι τόσο για τη στάση του προεδρεύοντος όσο και για την ουσία της διάταξης που καθιερώνει την προφορική συνέντευξη ως προϋπόθεση για το διορισμό στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ