Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... κωμωδιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ανταλλάσσουν βαρύγδουπες δηλώσεις για το αν η ελληνική οικονομία οικοδομεί τίμια σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση ή αν είναι υπό επιτήρηση!

Λες και δεν έχουν καταλάβει οι εργαζόμενοι και οι πολίτες γενικότερα ότι η ελληνική οικονομία είναι εδώ και χρόνια (και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ) όχι απλώς υπό επιτήρηση, αλλά υπό ασφυκτικό έλεγχο. Οτι στην πραγματικότητα δεν αποφασίζουμε για τίποτε, αλλά εφαρμόζουμε κοινοτικές οδηγίες.

Κι όχι μόνον αυτό. Η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση τις συνυπογράφει, «διαλέγεται», «διαπραγματεύεται» και «συνδιαμορφώνει» τις ευρωενωσιακές αποφάσεις και στη συνέχεια αναλαμβάνει την υπεράσπιση και την υλοποίηση των επιλογών αυτών.

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια «αποδεσμεύονται» μόνο για ενέργειες που εγκρίνει και προωθεί η ΕΕ (δηλαδή τα συμφέροντα που εκπροσωπεί) κι όσο για τους γνωστούς δείκτες πρέπει να μην ξεφύγουν «ούτε πόντο». Κατά τα άλλα μας μιλάνε για ...«εθνική οικονομία». Προφανώς, εννοούν το έθνος των κεφαλαιοκρατών...

Φυσικά, κάτι άλλοι δείκτες, όπως αυτοί της ακρίβειας, του ύψους των συντάξεων, της αγοραστικής αξίας των μισθών, των επιδομάτων ανεργίας δεν μπαίνουν σε κανένα «κοινοτικό» η «εθνικό» μικροσκόπιο. Αυτοί ...πάνε καλά.

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ από ...βαριές κουβέντες χτες στη Βουλή για τους διορισμούς στο δημόσιο! Απελευθερώνουμε τους ομήρους του ΠΑΣΟΚ δήλωνε η κυβέρνηση, για κομματικοποίηση μιλούσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, φυσικά, εκατοντάδες και χιλιάδες είναι οι συμβασιούχοι του δημόσιου, που «κόπηκαν» με το περίφημο προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών και οι μάχες αλλαγής φρουράς μαίνονται σε όλο το δημόσιο.

Οσο για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» όσων ευελπιστούν - λόγω ανεργίας και ανασφάλειας - σε μια θέση στο δημόσιο παραμένουν εκεί έτοιμα να παίξουν το γνωστό τους ρόλο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ