Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Μονόλογοι για το «ευρωσύνταγμα»

Την προπαγανδιστική εκστρατεία ενόψει της επικύρωσης του αντιδραστικού «ευρωσυντάγματος» από τη Βουλή εγκαινίασε ο Κ. Καραμανλής, χωρίς ωστόσο να δίνει την ευκαιρία στο λαό να εκφραστεί μέσω της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός επιλέγει το δρόμο των «μονολόγων», του εξωραϊσμού της εκτρωματικής συνταγματικής συνθήκης της ΕΕ που «υπογράφουν» τα μονοπώλια, των χειροκροτημάτων μαζί με το ΠΑΣΟΚ και της πλήρους συσκότισης του λαού. Στο πλαίσιο αυτό, κινήθηκε στη χθεσινή ομιλία του, σε εκδήλωση της ΟΚΕ, όπου, ούτε λίγο - ούτε πολύ, εμφάνισε το «ευρωσύνταγμα» ως το πλέον δημοκρατικό και φιλολαϊκό σύνταγμα, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα.

Ετσι, ισχυρίστηκε ότι «είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος πρόκειται να συμβάλει στη σταδιακή μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος, που παρατηρείται, σήμερα, στη λειτουργία των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης»(!). Προφανώς, επειδή τα όργανα της ΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με τους λαούς. Πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι η διαπίστωσή του ότι το «ευρωσύνταγμα» «είναι ο συνδετικός κρίκος που χρειάζονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ώστε να λειτουργούν χωρίς κραδασμούς, με αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα».

Πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας αποτελεί ο ισχυρισμός του ότι το «ευρωσύνταγμα» «σέβεται και κατοχυρώνει τα θεμελιώδη (ατομικά και κοινωνικά) δικαιώματα». «Η αλήθεια, είπε, είναι ότι το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα θεσπίζει σημαντικές εγγυήσεις, για την ακώλυτη άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου»(!).

Τοποθετώντας την Ελλάδα «στην πρωτοπορία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», ανακοίνωσε ότι «πρόκειται σύντομα (συντομότερα από πολλές άλλες χώρες) να κυρώσει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, διά της Βουλής». Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησής του να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, επικαλέστηκε «τη συνταγματική πρακτική, που έχουμε ακολουθήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια», αλλά και την ερμηνευτική δήλωση (που προστέθηκε κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση), σύμφωνα με την οποία, το άρθρο αυτό, «το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ