Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσκεψη «απόστολου» των ιδεών Μπους

Αλλη μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ενός «απόστολου» των ιδεών του Μπους.

Αρκετές ιδέες για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει στη Βαλκανική η χώρα μας, είχε να προσφέρει ο Ελληνοαμερικανός Τζον Σιντιλίδης, επικεφαλής του Western Policy Center, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχτές στη Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής.

Ο Τζον Σιντιλίδης που μίλησε σε άπταιστα αγγλικά λόγω των κακών, όπως είπε, ελληνικών του, ζήτησε να είναι πιο ενεργός η παρουσία της Ελλάδας στις βαλκανικές χώρες και να μην αφήνεται το έργο αυτό μόνο στους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πέρα από το να είναι η χώρα μας μια καλή ατμομηχανή των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, θα πρέπει να κοιτάξει και τον εαυτό της και να μην κρύβεται πίσω από Γάλλους και Γερμανούς, να μην αφήνει την ΕΕ να καθοδηγεί την ελληνική πολιτική στη Βαλκανική. Να είναι πιο ενεργός η εμπλοκή της με το Σύμφωνο Σταθερότητας και να ασχοληθεί σοβαρά και με το θέμα του Κοσσόβου.

Οσον αφορά στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον τους, είπε, για την περιοχή παραμένει αμείωτο, απλά άλλαξαν οι προτεραιότητες (Κορέα, Πακιστάν - Ινδία, Κολομβία). Για την επίθεση σε Αφγανιστάν και Ιράκ, δικαιολόγησε ότι τα έκανε όλα ο Μπους για τη Δημοκρατία και θα συνεχίσει το έργο του «εκδημοκρατισμού».

Στο τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η χώρα μας βοήθησε τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ιράκ (με τη Σούδα για παράδειγμα) και ευχήθηκε η Ελλάδα να γίνει από τις χώρες - ηγέτες στην πολιτική των αλλαγών στα Βαλκάνια.

Τάδε έφη Σιντιλίδης που αποτελεί πλέον στη χώρα μας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ