Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
Εκδήλωση στο Ναύπλιο

Το Σάββατο με εισηγητές τους Στρατή Κόρακα και Γιάννη Πανούση

Μια ενδιαφέρουσα - όπως αναμένεται - εκδήλωση, με θέματα συζήτησης το προωθούμενο «ευρωσύνταγμα» και τον «ευρωτρομονόμο», προγραμματίζουν η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο, 5 Φλεβάρη, στις 6:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο στο Ναύπλιο, με εισηγητές τους Στρατή Κόρακα τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τον Γιάννη Πανούση καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (μέλη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη»), θα γίνει συζήτηση με θέμα «Από τον ευρωτρομονόμο στο ευρωσύνταγμα, τα δημοκρατικά δικαιώματα σε κίνδυνο».

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση «το ευρωσύνταγμα και ο ευρωτρομονόμος αποτελούν πρόσθετες αρνητικές εξελίξεις για τα λαϊκά δικαιώματα, εξελίξεις στις οποίες πρέπει να αντιταχθούμε». Ακόμα σημειώνεται ότι «με την υιοθέτησή τους επέρχεται σοβαρή αποδυνάμωση των πολιτικών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πράγμα που σημαίνει ένταση του αυταρχισμού και της στρατιωτικοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ