Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΧΝΕ ΕΣΥ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ

ΠΗΡΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ: «Τη νέα πολιτική για την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση στην Ευρώπη παρουσίασαν χτες σε κλειστό γκρουπ βιομηχάνων, τραπεζιτών και Κοινοτικών αξιωματούχων, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΜΩΣ... «Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών πιέζουν για την εφαρμογή του "ελαστικού οκταώρου", με διευθυντικό δικαίωμα, δηλαδή χωρίς την έγκριση του συνδικαλιστικού κινήματος. Το ωράριο εργασίας θα είναι αυξημένο μία χρονική περίοδο και μειωμένο αντιστοίχως κάποια άλλη περίοδο, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης (η ημερήσια εργασία θα κυμαίνεται από 6 έως 10 ώρες την ημέρα)» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ! «Υψηλές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίες θα κινηθούν πάνω από τον πληθωρισμό, θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής (...) Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικές αποδοχές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα αυξηθούν κατά 3,3 - 3,5% και για τους συνταξιούχους 3,5% -4%» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

ΤΡΕΜΕΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: «Κοινό διεκδικητικό πλαίσιο για το 2005 διαμόρφωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εμφαση δίνεται στο εισοδηματικό, στη διατήρηση του ασφαλιστικού, την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» (εικονική η είδηση στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ: «Στην παγκόσμια πολιτική σκηνή επιστρέφει ο Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΗΕ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναλάβει συντονιστής για τη διεθνή αρωγή προς τις χώρες του Ινδικού. Ενας ρόλος που του ταιριάζει» (η είδηση στη ΝΙΚΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ