Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πινγκ- πονγκ»

Γρηγοριάδης Κώστας

ΥΠΟΠΤΟ στα όρια του επικίνδυνου το «πινγκ - πονγκ» που παίζεται με το θέμα του Ασφαλιστικού. Σύμφωνα με όσα μας λένε ούτε οι κυβέρνηση ούτε οι υφιστάμενες πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ σκέπτονται να «ανοίξουν» το θέμα.

Ολως περιέργως όμως το ασφαλιστικό παραμένει στη δημοσιότητα και οι δηλώσεις, εκτιμήσεις, κινδυνολογίες, προβλέψεις και απόψεις πληθαίνουν αντί να μειώνονται. Είναι φανερό πως κάτι δεν πάει καλά.

Οσο για τις εκθέσεις της Κομισιόν, του ΟΟΣΑ διαφόρων «διεθνών οίκων» που μας πλασάρονται κατά καιρούς έχουν ένα κοινό σημείο: Προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης - μείωση συντάξεων - αύξηση ορίων ηλικίας.

Μόνο που δυσκολευόμαστε να δεχτούμε πως «πολιορκείται» ο Αλογοσκούφης και η παρέα του από τέτοιου είδους πιέσεις. Οπως και το ΠΑΣΟΚ χτες έτσι και η ΝΔ σήμερα είναι μπλεγμένη ως εκεί που δεν παίρνει, στους οργανισμούς που παρέχουν τέτοιες «συμβουλές» και «συμπεράσματα».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε, πραγματικά «συγκινητικά» τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση σχετικά με τον ...τιτάνιο αγώνα των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να διασφαλίσουν πρόσθετα κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ.

Προφανώς κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να επικροτήσουν, να χειροκροτήσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες αυτές. Να υποθέσουμε ότι κίνητρό τους είναι το άγχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ή κάτι έχουν να περιμένουν από την έκβαση της υπόθεσης;

Με δεδομένο ότι ο μέσος Ελληνας πολίτης άκουσε πολλά γι' αυτό το Γ' ΚΠΣ αλλά ουδέποτε το είδε, μάλλον η δεύτερη εκδοχή είναι η επικρατέστερη και δικαιολογεί την αμέριστη υποστήριξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Στους πόσους παραπεμφθέντες δικαστικούς θεωρείται ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την «εξυγίανση της Δικαιοσύνης»; Απλά έναν αριθμό χρειαζόμαστε, για να μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ