Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
Τώρα καλούν και ... υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ!

Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, μέλη, οπαδοί και ψηφοφόροι του Κόμματος, δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες την προσωπική επιστολή του Γ. Παπανδρέου, με την οποία τους «ευχαριστούσε» που συμμετείχαν στην εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!!!

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «δημοψήφισμα» για την εκλογή του ο Γ. Παπανδρέου, και ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του, αποφάσισε να επικοινωνήσει δι' αλληλογραφίας με τους ...«ψηφοφόρους» του.

Μόνο που, όπως αποκάλυψε το προηγούμενο Σάββατο ο «Ρ» - και σήμερα μετά από νέες καταγγελίες που συνεχίζει να δέχεται επαναφέρει το θέμα -, άνθρωποι που ποτέ δεν ψήφισαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πήραν επιστολές, με τις οποίες μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου τους καλούσε να συμμετάσχουν και στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ...

Το συγκεκριμένο φαινόμενο, που αρχίζει να παίρνει διαστάσεις μιας τεράστιας γκάφας, δημιουργεί και σοβαρά ερωτήματα για την εγκυρότητα των στοιχείων που είχαν δοθεί πέρσι από το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου.

Από τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι χτες το μεσημέρι, στα γραφεία του «Ρ» έφτασαν επτά επώνυμες καταγγελίες!

Ο Γ. Ιωσηφίδης είναι Γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, αλλά, σύμφωνα με τα ...στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, πήρε μέρος στην εκλογή του Γ. Παπανδρέου. Κάτοικος της Αμφισσας ο ίδιος ήρθε να προστεθεί στη λίστα των μελών και οπαδών του ΚΚΕ που παίρνουν την προσωπική επιστολή του Γ. Παπανδρέου.

Ο Χρήστος Απόκης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, που μένει στο Διακοφτό, έλαβε και αυτός με τη σειρά του την επιστολή του ΠΑΣΟΚ...

Ο Δ. Κατρής είναι μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Χαλκίδας του ΚΚΕ αλλά αυτό δεν αποτέλεσε ...εμπόδιο για τη Χαριλάου Τρικούπη να τον ...«ευχαριστήσει» που ψήφισε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και με πλήρη στοιχεία να του στείλει επιστολή.

Η Μαρία Θεοδώρου, μέλος του ΚΚΕ, που διαμένει στο Χαϊδάρι, έλαβε την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία όλα τα στοιχεία ήταν απολύτως σωστά, χωρίς βέβαια ποτέ η ίδια να πήρε μέρος στο «δημοψήφισμα» του Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα, με γραπτή δήλωσή της, που έστειλε στο «Ρ», τονίζει: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσω την αγανάκτηση και το θυμό μου για μια επιστολή που μου εστάλη πριν λίγες μέρες. Είναι προκλητικός και χυδαίος ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Είμαι κομματικό μέλος πολλά χρόνια στο ΚΚΕ και ουδέποτε είχα σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

Ο Σ. Παπασωτηρίου, πρόεδρος της Ενωσης Εργατών Μετάλλου Σαλαμίνας, έγινε παραλήπτης της επιστολής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και με δήλωση που έστειλε στο «Ρ» αναφέρει: «Θεωρώ απαράδεκτη, ανεγκέφαλη, πέρα από τα όρια της βλακείας, την ενέργεια να μου αποστείλει την επιστολή, όπου αναφέρει ότι τον ψήφισα για να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή που όλοι οι συνάδελφοι και συναγωνιστές μου γνωρίζουν ότι είμαι συνεργαζόμενος για δεκαετίες και υποψήφιος στη Β΄ Πειραιά την τελευταία εκλογική μάχη με το ΚΚΕ.

Αυτή η φασίζουσα μέθοδος αποτελεί επικίνδυνο προϊόν της Χαριλάου Τρικούπη και προκαλώ τον κ. Παπανδρέου να μου απαντήσει μέσω της εφημερίδας σας πότε, πού τον εψήφισα. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογος, κοινός συκοφάντης και τον παραδίδω στην κρίση των συμπολιτών μου στη Σαλαμίνα και των συναδέλφων μου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ως κοινό απατεώνα».

Επιστολή πήρε και η Α. Β., που μένει στο Βόλο, η οποία είναι ψηφοφόρος του ΚΚΕ και τα παιδιά της μέλη της ΚΝΕ.

Δέκτης της επιστολής έγινε και ο Θ. Λαμπρόπουλος, μέλος του ΚΚΕ που μένει στην οδό Λυκούδη 1 στην Αθήνα.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Τελειώσαμε ή έπεται και συνέχεια;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ