Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίθετοι στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, εκφράζει με ψήφισμά του το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκων Θεσσαλονίκης, που συζήτησε το θέμα μετά από πρόταση της Αντιπολεμικής Επιτροπής Πεύκων.

Οπως σημειώνεται στο ψήφισμα, «το επιχείρημα ότι οι δυνάμεις αυτές αποστέλλονται εκεί με απόφαση του ΟΗΕ για να βοηθήσουν στην "αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της ειρήνης στο Αφγανιστάν" αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη μας, όταν γνωρίζουμε καλά ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους οργάνωσαν την επέμβαση και κατοχή του Αφγανιστάν για να ελέγξουν τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο της περιοχής και κυρίως τους δρόμους του πετρελαίου. Επίσης δεν είναι άσχετη και η αύξηση παραγωγής και εμπορίας οπίου μετά τη ΝΑΤΟική στρατιωτική κατοχή».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκων απαιτεί επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας μας, καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς «προληπτικούς» πολέμους που οργανώνονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ