Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες

Συγκέντρωση αύριο έξω από τα δικαστήρια της Λιβαδειάς

ΛΙΒΑΔΙΑ.--

Πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής, που οι συνέπειές της έχουν συσσωρευτεί από την εφαρμογή τόσων χρόνων εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων, απευθύνει στους αγρότες της Βοιωτίας η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, εν όψει της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, στις 31 Γενάρη, για το βαμβάκι και τ' άλλα αγροτικά προϊόντα.

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, δύο δρόμοι υπάρχουν: Ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής και η επιβολή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής, με βάση τον παραγωγικό συνεταιρισμό, ή το ξεκλήρισμα των αγροτών και των οικογενειών τους, για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Βοιωτίας, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ΠΑΣΥ, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, να συστρατευτούν με τα ενωτικά αιτήματα που προβάλλει η ΠΑΣΥ, να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ και τις διοικήσεις των ενώσεων, όπως της Βοιωτίας, που παζάρευαν με τον κ. Μπασιάκο και το υπουργείο τα κιλά που θα παραδοθούν στα εκκοκκιστήρια, οδηγώντας τις εξελίξεις στα σημερινά αδιέξοδα. Να «ξεμπροστιάσουν» τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές που μέσα από κορόνες και απειλές για δυναμικές, δήθεν, κινητοποιήσεις, αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό, για να περάσει η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

ΟΧΙ στα αγροτοδικεία

Αύριο στο αγροτοδικείο της Λιβαδειάς δικάζονται με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών τέσσερις αγωνιστές αγρότες, για τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2002. Με αφορμή αυτό το γεγονός η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών της Βοιωτίας καλεί όλους τους αγρότες, τους εργάτες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, κάθε ευαίσθητο πολίτη, σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Λιβαδειάς αύριο στις 9 το πρωί, για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους αγρότες.

Τη συμπαράσταση στους διωκόμενους αγρότες εξέφρασε, σε ανακοίνωσή της, και η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αίσχος των αγροτοδικείων - που δήθεν καταδίκαζε επί ημερών του ΠΑΣΟΚ - προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσει τους αγρότες που ετοιμάζονται για νέες αγροτικές κινητοποιήσεις και να σταματήσει τους αγώνες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι μαζί στις 10 του Δεκέμβρη(2001-12-05 00:00:00.0)
Καταδίκη της αντιαγροτικής πολιτικής(2000-03-16 00:00:00.0)
Σε δίκες εκατοντάδες αγρότες(1998-03-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - μήνυμα κλιμάκωσης(1998-02-11 00:00:00.0)
Συνεδριάζουν πυρετωδώς τα "αγροτοδικεία"(1997-11-05 00:00:00.0)
Αγροτοδικείο σήμερα στα Γιαννιτσά(1997-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ