Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΩΝ
Στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στη φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας, εκφράζει σε ψήφισμά της η Ομοσπονδία Οικοδόμων, σημειώνοντας ότι η συμπόρευση εργατών - αγροτών έχει ιδιαίτερη αξία, αφού έχουν απέναντί τους την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Στο ψήφισμα σημειώνεται:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες, που συσπειρωμένοι στις γραμμές της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, βγαίνουν στους δρόμους του Αγώνα για να εξασφαλίσουν το παρόν και το μέλλον τους, που απειλείται άμεσα από ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα. Καλούμε τα Σωματεία, όλους τους Οικοδόμους των αγροτικών περιοχών να βρεθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Η συμπόρευση εργατών - αγροτών έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, αφού εργάτες και αγρότες έχουν απέναντί τους την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Και οι δύο, εργάτες και αγρότες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική, πολιτική της Ευρωένωσης, την επιβολή της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, οι εργάτες στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στον αγροτικό τομέα οι αγρότες.

Το ίδιο χέρι κλέβει τον πλούτο που και οι δύο παράγουμε. Στόχος της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, πολιτικής που αποσιωπάται ή στηρίζεται από τους πρώην και τωρινούς κυβερνητικούς αγρότες συνδικαλιστές. Στόχος δικός μας η ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας που κλέβει το μόχθο μας και γεμίζει τα σεντούκια της ολιγαρχίας του πλούτου.

Είμαστε μαζί τους, γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα από το μεγάλωμα της ενεργού συμπαράστασης, την κοινή κάθοδο σε αγώνες με τέτοια προοπτική γίνεται πιο ισχυρό το μέτωπο της αντίστασης, ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που στο κέντρο της θα έχει τα συμφέροντα και τις ανάγκες εργατιάς - αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ