Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Ξεπούλημα μέσα στο επόμενο 3μηνο

«Πράσινο» για «εθελούσια έξοδο» χιλιάδων εργαζομένων από τον ΟΤΕ

Τη σπουδή της κυβέρνησης να «ξεμπερδέψει» το ταχύτερο δυνατόν με τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» (ΟΑ), εξέφρασε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μιχ. Λιάπης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός δήλωσε ότι η ιδιωτικοποίηση των ΟΑ, έχει μπει στην «τελική ευθεία». Μέχρι το τέλος του μήνα, θα ανοίξει ο φάκελος με τις προσφορές των ενδιαφερομένων για την αγορά της «Ολυμπιακής» και διευκρίνισε πως επισπεύστηκαν οι διαδικασίες «για να μπορέσουμε - όπως είπε - μέσα σε ένα, δύο, τρεις μήνες το πολύ, να έχουμε καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εγχείρημα της κυβέρνησης Καραμανλή για το ξεπούλημα των ΟΑ και των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του ομίλου, άρχισε στις αρχές του περασμένου μήνα, με τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος στον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Τις διαδικασίες για το ξεπούλημα των ΟΑ η κυβέρνηση τις έχει αναθέσει στον επενδυτικό οίκο «Lazard» και τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική και Alpha.

Σύμφωνα με τις υπουργικές δηλώσεις, στη χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, συζητήθηκε και το θέμα της δραστικής συρρίκνωσης του προσωπικού του ΟΤΕ, μέσω προγράμματος «εθελούσιας εξόδου». Ο Μιχ. Λιάπης δήλωσε ότι «έχουν δοθεί σαφείς εντολές στη διοίκηση του ΟΤΕ» να προχωρήσει στο πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου», με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστών.

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ ετοιμάζουν εκκαθαρίσεις 6.200 εργαζομένων (σε πρώτη φάση 4.500 υπαλλήλων) από τον Οργανισμό. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, παρουσίασε την περασμένη βδομάδα στην ΟΜΕ - ΟΤΕ την οριστική πρόταση για τη μείωση του προσωπικού, προβάλλοντας, μάλιστα ωμά και κυνικά τρεις «αδιαπραγμάτευτους όρους», για να ισχύσει η «προσφορά της εθελούσιας εξόδου»: Την τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, καθώς και την - κατ' ουσίαν - κατάργηση του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού στην πρόταση αναφέρεται ρητά ότι η διοίκηση «δε θα δεχτεί ανάμειξη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της αναδιοργάνωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπολιτευτικοί... λεονταρισμοί(2006-02-15 00:00:00.0)
Στο «στόχαστρο» οι πρώην ΔΕΚΟ(2005-09-21 00:00:00.0)
Επικύρωσαν την κατάπτυστη σύμβαση(2005-05-28 00:00:00.0)
«Μαστίγιο» στους κοινωνικούς εταίρους(2005-05-18 00:00:00.0)
Ολοκληρώστε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς(2005-03-03 00:00:00.0)
Ασχημα μαντάτα για καταναλωτές και προσωπικό(2001-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ