Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδριάζουν πυρετωδώς τα "αγροτοδικεία"

Εκατό αγρότες, από την Πιερία, τα Γιαννιτσά και το Αίγιο, σέρνονται σήμερα στα δικαστήρια

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν να δουλεύουν τα αγροτοδικεία της κυβέρνησης σε ολόκληρη της χώρα. Εκατό αγρότες δικάζονται σήμερα σε τρεις διαφορετικές δίκες που γίνονται στα Γιαννιτσά, στην Κατερίνη και το Αίγιο. Χτες επίσης αναβλήθηκαν οι δίκες τριών αγροτών στην Αρτα και άλλων 13 στα Τρίκαλα, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες δεκάδες αγρότες θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στην Αρτα αναβλήθηκε η δίκη των τριών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, για τις 7 του Απρίλη. Οι κατηγορούμενοι περίμεναν από το πρωί στο δικαστήριο για να δικαστούν, αλλά τελικά η δίκη αναβλήθηκε αργά το μεσημέρι, λόγω παρέλευσης χρόνου. Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους αγρότες. Στα Τρίκαλα επίσης η δίκη των 13 αγροτών από το Κεραμίδι, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995, αναβλήθηκε επ' αόριστον. Με την ίδια κατηγορία όμως δικάζονται την ερχόμενοι Τρίτη άλλοι 8 αγρότες από τα Τρίκαλα και έπεται συνέχεια. "Δουλιά" όμως ξαναπιάνει μεθαύριο Παρασκευή και το "αγροτοδικείο" του Μεσολογγίου, όπου εφτά αγρότες δικάζονται για τις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών το 1992.

Στο μεταξύ άλλοι 80 αγρότες σέρνονται σήμερα στα αγροτοδικεία της Πέλλας και της Πιερίας κατηγορούμενοι γιατί τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στις αντιαγροτικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ και διεκδίκησαν τιμές για τα προϊόντα τους και προστασία από το σχεδιαζόμενο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης οδηγούνται 36 αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της άνοιξης του '94, την περίοδο που είχε ξεσηκωθεί όλος ο καπνοπαραγωγικός κόσμος της χώρας. Ενώ οι 44 αγρότες από τα Γιαννιτσά δικάζονται γιατί συμμετείχαν στα μπλόκα της οργής που στήθηκαν απ' άκρη σ' άκρη σε όλους τους αγροτικούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης συνεχίζεται στο Αίγιο, όπου 20 αγρότες της Αιγιάλειας οδηγούνται σήμερα στο δικαστήριο με τη γνωστή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995. Τη δίκη αυτή αναμένεται σύντομα να ακολουθήσουν μια σειρά ακόμα από δίκες για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ