Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η ισχύς εν τη ενώσει"

Πρόταση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων για ενοποίηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής

Επίσημη πρόταση συνένωσης προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής (ΠΟΜΕΕΑ) και τα σωματεία της, έκανε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Η ΟΣΝΙΕ, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατέληξε στην απόφαση αυτή, επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει τελικά συνένωση των δυο Ομοσπονδιών θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν καλύτερη δράση τόσο προς όφελος των δικών τους διεκδικήσεων όσο και των πασχόντων συνανθρώπων τους. Παράλληλα η ΟΣΝΙΕ καλεί άμεσα όποια σωματεία του κοινωνικοπρονοιακού χώρου δεν είναι ενταγμένα να προσχωρήσουν στην Ομοσπονδία, στην οποία υπάρχουν οι συνθήκες για την καλύτερη συνδικαλιστική έκφραση και δράση τους.

Στην επιστολή τους τα μέλη του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ, προς τους αντίστοιχους εκπροσώπους της ΠΟΜΕΕΑ, υπογραμμίζουν ότι τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και αυτά που δημιουργούνται συνεχώς στην κοινωνική πρόνοια, από τις αντικοινωνικές πολιτικές λιτότητας και το νεοφιλελευθερισμό, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν. Τα προβλήματα χρηματοδότησης - συνεχίζεται στην επιστολή - της κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και τα επακόλουθά της, με τις ελλείψεις κονδυλίων, προσωπικού, μέσων, τη συρρίκνωση υπηρεσιών, αλλά και τη γενικότερη υποβάθμισή της, την οδηγούν στα όρια της καταρράκωσης, αλλά και της μείωσης της προσφοράς στους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, επισημαίνει η ΟΣΝΙΕ, κάτω από τα οξυμένα προβλήματα, σίγουρα θα ξεσπάσουν αγώνες, με επιμονή και πείσμα και στο χώρο της πρόνοιας. Εμπόδιο όμως σημαντικό αποτελεί η πολυδιάσπαση που υπάρχει, τα αδρανοποιημένα σωματεία, αλλά και αυτά που βρίσκονται στα χέρια φιλοκυβερνητικών παραγόντων.

Και η επιστολή της ΟΣΝΙΕ καταλήγει: "Η ενιαία συνδικαλιστική έκφραση και δράση των σωματείων στον κοινωνικοπρονοιακό χώρο, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, μπορεί ν' αποτελέσει μια σημαντική δύναμη στους δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν, έχοντας ανοιχτό μέτωπο στις αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές λιτότητας και της συρρίκνωσης της πρόνοιας και της υγείας που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κεφαλαιούχων. Η πολυδιάσπαση και η λογική της εργασιακής ή ιδεολογικής περιχαράκωσης δε βοηθούν αλλά αδυνατίζουν τις κοινές προσπάθειες οι οποίες είναι αναγκαίες σήμερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ