Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγροτοδικείο σήμερα στα Γιαννιτσά

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμπαράστασης από φορείς της χώρας, προς τους διωκόμενους αγρότες

Αλλο ένα αγροτοδικείο στήνεται σήμερα στα Γιαννιτσά, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης, από φορείς της χώρας προς τους δικαζόμενους αγρότες, αλλά και καταδίκης της πολιτικής διώξεων των αγροτών που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στα Γιαννιτσά στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται σήμερα οι επικεφαλής της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, με τη γνωστή κατηγορία της παρακώλυσης των συγκοινωνιών κατά το κλείσιμο της Εθνικής οδού Εδεσσας - Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων του περασμένου χειμώνα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ρίζου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγρότες που οδηγούνται στα δικαστήρια. "Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης βρίσκει και θα βρίσκει πάντα αντίθετους τους Ελληνες αγρότες", τονίζει στην ανακοίνωσή του, ενώ παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και τους φορείς των Γιαννιτσών για μαζική και αγωνιστική παρουσία στο χώρο των δικαστηρίων σήμερα το πρωί.

Μήνυμα συμπαράστασης στους διωκόμενους αγρότες απευθύνει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, που σέρνονται στα δικαστήρια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Η παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων και ο συντονισμός της δράσης όλων των κοινωνικών στρωμάτων - τονίζει χαρακτηριστικά η ΟΑΣ Κέρκυρας - θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτή την επικίνδυνη πολιτική για τη χώρα και το λαό μας". Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να υπερψηφίσουν την τροπολογία, που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, για την αποποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών.

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και επισημαίνει, ότι τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των αγροτών και γενικότερα όλων των εργαζομένων δε λύνονται με αυταρχισμό, εκφοβισμό και στημένες δίκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ