Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νομάρχες θα αποφασίζουν για το ωράριο

"Σολομώντεια λύση" δίνει με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στο θέμα του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων. Με χτεσινή απόφαση του Δ Τμήματος του ΣτΕ (υπό 7μελή σύνθεση) το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων τροφίμων είναι ελεύθερο, εκτός των αργιών και των Κυριακών, εφόσον δεν έχει ρυθμιστεί κατά κατηγορία ή περιοχή με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών ή των κατά τόπους νομαρχών.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των εταιριών εμπορικών καταστημάτων, οι οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ' αριθμό 3653/1997 απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας σχετικά με τον καθορισμό λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Η απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου δίνει τη δυνατότητα σε νομάρχες, στους νομούς των οποίων δεν έχει καθοριστεί η λειτουργία του ωραρίου με την υπουργική απόφαση, να αποφασίζουν οι ίδιοι. "Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ, είναι επιτρεπτή η ειδικότερη ρύθμιση του ωραρίου για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή με αποφάσεις των οικείων Νομαρχιακών Συμβουλίων".

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η 5μελής σύνθεση του ιδίου δικαστηρίου είχε κρίνει τα αντίθετα από την 7μελή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ